RICK raakt!

In elke fase van het leven brengen we mensen met kunst en cultuur in beweging. Via kunst leer je jezelf en de wereld kennen. Je ontdekt wie je bent en wilt zijn. Waar je grenzen liggen, wat je vrolijk stemt en ontroert. Maar ook wat er om je heen gebeurt en hoe jij daar naar kunt kijken. Kunst is de katalysator van zoveel moois.

RICK raakt!

In elke fase van het leven brengen we mensen met kunst en cultuur in beweging. Via kunst leer je jezelf en de wereld kennen. Je ontdekt wie je bent en wilt zijn. Waar je grenzen liggen, wat je vrolijk stemt en ontroert. Maar ook wat er om je heen gebeurt en hoe jij daar naar kunt kijken. 

Dé cultuurpartner

Kunst amuseert, ontroert, verwondert,  verdiept, daagt uit, geeft zelfvertrouwen en brengt mensen bij elkaar. RICK is de verbindende schakel. De cultuurpartner die raakt en het leven kleur geeft.

Onze missie begint hier

RICK brengt kunst en cultuur naar het onderwijs en de samenleving. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen om zichzelf, elkaar en de wereld beter te begrijpen. Via educatieve programma’s op school en inspirerende activiteiten in de wijk delen we onze kennis en liefde voor kunst, ontwikkelen we talenten en maken we belangrijke thema’s bespreekbaar.

RICK biedt alle ruimte

Ook staat RICK voor genieten en doen! We bieden amateurtalent een podium om te stralen en groeien. Ruim 100 professionele docenten en coaches verzorgen samen een keur aan workshops en cursussen, afgestemd op ieders niveau, talent en ambitie. Muziek, dans, beeldend, fotografie, theater of taal; zelfs een mix is mogelijk. RICK laat grenzen vervagen. Door kunstdisciplines met elkaar te verbinden en van elkaar te leren, ontstaan de mooiste creaties. 

Wil je ons beter leren kennen?

ANBI

RICK is in het bezit van een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) omdat we ons nagenoeg geheel inzetten voor het algemeen belang. 

WNT

Om beloningen in de (semi) publieke sector op een maatschappelijk aanvaardbaar niveau te houden, hebben wij een jaarlijkse WNT-verantwoording. Bekijk deze hier: 2021, 2020, 2019, 2018

Cultuurcodes

Kunst en cultuur zijn volgens ons ieders recht. Welke taal je ook spreekt, welke huidskleur je ook hebt of welke levensovertuiging je ook hebt. Daarom zetten we ons in voor een culturele samenleving die breed gedragen wordt. En waar de inzet ervan op waarde wordt geschat. RICK ondersteunt daarom een aantal cultuurcodes

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus