Onze cursisten vertellen

Bij ons krijgt je talent de volle ruimte en mag jij jezelf uitdrukken zoals jij dat wilt. Bij RICK kun je alles doen of maken. Individueel of in groepsverband. Lekker avonturieren. Bezig zijn. Even loskomen van de realiteit. Tot rust komen. Jezelf zijn. Je vaardigheden verbeteren. Jij bepaalt zelf wat bij jou past. Dit is voor iedereen anders. Onze cursisten vertellen over hun drijfveren.

Rick-Frank-Rademakers-Frankhuizen-Photography-8.jpgNa een afwezigheid van acht jaar is hij weer ‘thuis’. Een gesprek met Frank Rademakers (58), sinds 1 januari directeur-bestuurder van RICK. “Deze kans kon ik niet laten schieten." Frank wil RICK duidelijk neerzetten: “Er wordt nog wel eens vergeten hoe belangrijk kunst is in het leven. Kunst verrijkt en inspireert de geest, maakt de diepste emoties los en brengt mensen bij elkaar. Daarnaast helpt kunst om jonge mensen op te leiden tot de werknemers van de toekomst.” Lees meer. 

DSC00435-bewerkt.jpgElke woensdag heeft Monique (41) uit Weert pianoles bij RICK. Samen met haar dochters Fae en Neve. “Behoorlijk intensief, maar vooral geweldig leuk”, vertelt Monique. “Omdat ik op hetzelfde moment les krijg, kan ik de kinderen thuis helpen als ze tijdens het oefenen vastlopen." Samen met de kinderen piano leren spelen. Moeder Monique noemt het een “verrijking in alle opzichten.” Lees verder. 

Rick-Kaat-4.jpgThuis is Kaat (12) gewoon Kaat. Een goedlachse blondine die graag gamet, tennist, pianospeelt en met haar hond Tuur knuffelt. Eenmaal bij RICK transformeert ze in haar tegenpool. Bij voorkeur een gemene heks of een ander loeder. “Lekker schreeuwen en gemeen zijn. Mensen de stuipen op het lijf jagen.” Kaat, cursist theater, vertelt over hoe ze haar schaamte opzij zet. "Het belangrijkste wat ik heb geleerd, is lef tonen. Ik ben het niet zelf. Het is toneel. Daarin kun je iedereen zijn.” Lees verder. 

Henk-Knapen-1.jpgHenk Knapen (62) voelt zich het meest in zijn element als hij kan creëren. Bijna 25 jaar deed hij dat beroepsmatig, als eigenaar van een boekhandel en een kantoorinstallatiebedrijf. Na het overlijden van zijn moeder in 2013 verkocht de Weertenaar zijn onderneming en vond hij bij RICK een nieuwe bron van creatieve energie. Lees verder. 

_DSF3678Lr.jpgZoë de Laat (13) danst al vanaf haar vierde bij RICK. Als ballerina laat ze haar ledematen sierlijk zweven, buiten de les staat de Weertse met beide benen op de grond. Ambities hoeven niet ingewikkeld te zijn. Zoë danst omdat dansen haar gelukkig maakt. “Het is een gevoel”, zegt Zoë. “Als ik aan het dansen ben, ga ik helemaal op in de muziek en doe ik mijn pasjes. Ik denk nergens aan, ben alleen dáár mee bezig. Ik word er blij van.” Lees verder.

Rick-Dansend-in-Balans-Berry-Frankhuizen-Photography-5.jpgKunst heelt, zo leert het verhaal van Berry Sieben-Janssen (53). Ook al tekent een spierziekte haar leven en is de toekomst onzeker, gebroken is ze allerminst. Dankzij haar deelname aan het bewegingsprogramma Dansend in Balans van RICK voelt de Weertse zich gezond en vrij in het hoofd. “Als ik dans, dan weet ik weer waar mijn lijf voor gemaakt is. Eenmaal opgewarmd, begint de energie te stromen en voel ik me steeds gelukkiger worden. Door de adrenaline vergeet ik de pijn en voel ik me verlost van alle belemmeringen in het leven. Een zalig gevoel.” Lees verder. 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus