Muziek, een universele taal

Muziek is een universele taal die raakt. Je kunt er urenlang naar luisteren. Maar zelf muziek maken, kan nog leuker zijn! Schrijf je eigen muziek, gebruik jouw stem of bespeel een instrument. Daarvoor hoef je echt geen virtuoos te zijn. Met muziek bezig zijn, kan op elke leeftijd en op elk niveau. Onze docenten helpen jou om met muziek te ontspannen, je creativiteit te ontwikkelen of jouw vaardigheden te verbeteren.  

Verschillende prijzen

De prijzen van onze muziekcursussen verschillen per leeftijd (t/m 20 jaar of vanaf 21 jaar) en woonplaats. Dit heeft te maken met subsidies die wij van diverse gemeenten krijgen voor het geven van muziekonderwijs. Ook kan het zijn dat als je aangesloten bent bij een vereniging, deze ook meebetaalt aan je cursus. Per cursus hebben wij de prijzen zo goed mogelijk weergegeven. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op! 
 

Geen passende cursus gevonden?zoek opnieuw

RICK specials: Muziek

 

Clarinet-Choir-blok.jpgClarinet Choir Weert

Het CCW (Clarinet Choir Weert )biedt enthousiaste klarinettisten de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in alle aspecten van samenspel en uitgedaagd te worden door het veelzijdige repertoire. Voor klarinettisten op zoek naar een nieuwe uitdaging bestaat er de unieke mogelijkheid om de wat minder bekende telgen van de klarinetfamilie te bespelen, zoals de Es, Alt, Bas, Contra-Alt en Contra-Bas klarinet.

Ga naar de cursus Clarinet Choir Weert

Pianoproject-blok.jpgpianoproject

Een gouden oude in ons aanbod. Voor mensen die piano spelen of speelden en het weer op willen pakken. In een groepje van ongeveer zes mensen werkt u samen met diverse docenten rondom een thema. Er wordt een stijl uitgediept, een componist staat centraal, een bepaalde techniek wordt bestudeerd of een muziekstijl uit een land wordt besproken. De thema’s zijn in ieder geval steeds een aanleiding om zelf piano te spelen en naar elkaar te luisteren. Voor deze cursus is wel een ingangsniveau van ongeveer het B-examen nodig.

Ga naar de cursus pianoproject

 


Gitaarclub.jpgGitaarclub

Van start met de gitaar? Rick heeft een nieuw concept waarmee je de eerste stappen kunt zetten en je meteen kunt kijken of het bij je past. Als je meedoet met de gitaarclub dan krijg je 15 lessen van een uur. Je zit met z’n zessen en mag vanaf het begin samenspelen. De leraar heeft speciale muziek gemaakt zodat het vanaf les 1 lekker klinkt. Natuurlijk gebruiken we hierbij de computer en de nieuwste mogelijkheden. Na die 15 lessen heb je zeker de smaak te pakken en kun je inschrijven voor de volgende 15 lessen.

Ga naar de cursus gitaarclub

 


Groepsfoto-2019.jpgSenioren Orkest Rick

Met ingang van 2008 is de Academie voor muziek en dans gefuseerd met het Kunstcollege Weert wat tot de naam Rick, Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie, heeft geleid. Hierdoor is de naam van het orkest opnieuw aangepast in “Senioren Orkest Rick.” De doelstelling is, gepensioneerden en vutters, en mensen die op vrijdagmorgen tijd hebben om te komen repeteren, een plezierige muziekochtend te bezorgen. Het orkest repeteert dan in een Concertzaal van Rick. In de schoolvakanties wordt er niet gerepeteerd.

Ga naar de cursus senioren orkest

 


Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus