Muziek is een universele taal

Met muziek bezig zijn, kan op elke leeftijd en op elk niveau. Onze docenten helpen jou om met muziek te ontspannen, je creativiteit te ontwikkelen of jouw vaardigheden te verbeteren.

Van cello, ukelele tot drums

Weet jij al precies welk instrument je wil bespelen? Of wil je meerdere instrumenten uitproberen? RICK heeft een enorm aanbod in muzieklessen.

Hou jij van zingen?

Wij helpen je jouw stem zo goed mogelijk te gebruiken. Of je nu graag alleen zingt, in een band of samen met anderen in een koor.

Sing-songwriting

Wil jij eigen liedjes schrijven en spelen? Dan helpen we jou zowel vocaal als instrumentaal verder. Ook hebben een aantal van onze muziekdocenten veel podiumervaring en leren ze je graag hoe jij voor publiek kunt shinen!

Produceren, mixen, DJ-en

Wil jij muziek maken combineren met (computer)techniek? Dan is de cursus Mediamusic echt iets voor jou! We hebben een super toffe studio voor je waar je jouw skills kunt ontwikkelen. 

Opleiding tot dirigent

Wil jij meer met dirigeren? Wil jij jouw vaardigheden voor het leiden van een koor of slagwerkensemble uitbreiden? Wij leiden je met theorie en door praktijkervaring op tot dirigent. 

Muziek, een universele taal

Muziek is een universele taal die raakt. Je kunt er urenlang naar luisteren. Maar zelf muziek maken, kan nog leuker zijn! Schrijf je eigen muziek, gebruik jouw stem of bespeel een instrument. Daarvoor hoef je echt geen virtuoos te zijn. Met muziek bezig zijn, kan op elke leeftijd en op elk niveau. Onze docenten helpen jou om met muziek te ontspannen, je creativiteit te ontwikkelen of jouw vaardigheden te verbeteren.  

ZANG

Hou jij van zingen? Wij helpen je jouw stem zo goed mogelijk te gebruiken. Of je nu graag alleen zingt, in een band of samen met anderen in een koor. RICK heeft meerdere zangdocenten zodat je kunt zingen in de stijl die bij jou past: klassiek of modern (pop, rock, jazz). Wil je jezelf graag begeleiden met een instrument? Dan helpen we jou zowel vocaal als instrumentaal verder. Ontdek onze diverse zangcursussen en coaching bij zangkoren.

Hebben jullie als koor een scholingsvraag? RICK is gespecialiseerd in koorscholing. Zo kunnen onze professionals jullie ondersteunen bij het oefenen van stemtechnieken, het ontwikkelen van een bepaalde stemgroep of het verbeteren van een koorklank of balans. Neem contact met ons op en we denken graag mee over coaching dat aansluit bij jullie wensen en behoeften. 

 

GROEPSLESSEN & ENSEMBLES

Bij RICK maken kindjes vanaf 6 maanden al kennis met muziek binnen een groep. Maar ook tieners en volwassenen spelen samen in een pop- of rockband, een big band of diverse ensembles (strijkers, fluit, klarinet). Daarnaast bestaat ons seniorenorkest, waar ouderen elke vrijdagochtend gezellig samen muziek maken, bijna 30 jaar!

Ook op basisscholen en kinderopvang in de regio maken kinderen samen muziek. Hier geven we leuke cursussen die kinderen kennis laten maken met muziek en verschillende soorten instrumenten. Zo ontdekken ze zelf hoe leuk muziek is en welke instrument bij hen past. Noten lezen doen ze spelenderwijs. En kinderen vormen zelf een écht kinderconcert!  

 

Verschillende prijzen

De prijzen van onze muziekcursussen verschillen per leeftijd (t/m 20 jaar of vanaf 21 jaar) en woonplaats. Dit heeft te maken met subsidies die wij van diverse gemeenten krijgen voor het geven van muziekonderwijs. Ook kan het zijn dat als je aangesloten bent bij een vereniging, deze ook meebetaalt aan je cursus. Per cursus hebben wij de prijzen zo goed mogelijk weergegeven. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op! 

 

INSTRUMENT SPELEN

Weet jij al precies welk instrument je wil bespelen? Of wil je meerdere instrumenten uitproberen? RICK heeft een enorm aanbod in muzieklessen. Zo kun je de wat meer klassieke instrumenten bespelen zoals een viool, piano en cello. Of de instrumenten die je in een band vindt: keyboard, (elektrische) gitaar, basgitaar en drums. En alles wat daar tussenin zit: ukelele, trompet. 

RICK biedt instrumenten te huur of te leen aan. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op. 

Jij bepaalt welk instrument bij je past en welke muziek je speelt. Onze zeer ervaren vakdocenten zijn breed geschoold; van klassieke muziek tot pop, rock en jazz. Afhankelijk van jouw wens kun je bepaalde instrumenten bespelen op basis van noten lezen of het gebruik van akkoorden. Naast individuele les, kun je ook kiezen voor groepslessen of het regelmatig meespelen in een band. Een aantal van onze muziekdocenten hebben veel podiumervaring en leren je graag hoe jij voor publiek kunt shinen!

Waar sta jij aan het einde van een les? Hier heb je zelf invloed op: jouw favoriete nummer kunnen spelen, betere muziekskills (op HaFa-niveau), klaar voor (landelijke) wedstrijden of gewoon lekker bezig zijn.    

Speel je graag bij een harmonie of fanfare? Als RICK zijn we gecertificeerd om HaFa-lessen te geven waarmee je (landelijk erkende) diploma’s kunt behalen. Veel verenigingen betalen vaak mee aan het lesgeld. Ook kun je van hen een instrument in bruikleen ontvangen. Neem voor de mogelijkheden contact op met een vereniging bij jou in de buurt.

 

SPECIAL SKILLS

RICK biedt een breed aanbod aan gespecialiseerde muziekcursussen aan. Voor elke interesse wat wils! Wil jij uitblinken in zang of het bespelen van een muziekinstrument? Wil jij muziek maken combineren met (computer)techniek; denk aan muziek produceren, mixen of DJ’en? Wil jij eigen liedjes schrijven en spelen? Wil jij bands of koren kunnen dirigeren? Onze enthousiaste en bedreven docenten helpen je jouw skills te verbeteren.

Geen passende cursus gevonden?zoek opnieuw

RICK specials: Muziek

 

Clarinet-Choir-blok.jpgClarinet Choir Weert

Het CCW (Clarinet Choir Weert )biedt enthousiaste klarinettisten de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in alle aspecten van samenspel en uitgedaagd te worden door het veelzijdige repertoire. Voor klarinettisten op zoek naar een nieuwe uitdaging bestaat er de unieke mogelijkheid om de wat minder bekende telgen van de klarinetfamilie te bespelen, zoals de Es, Alt, Bas, Contra-Alt en Contra-Bas klarinet.

Ga naar de cursus Clarinet Choir Weert

Pianoproject-blok.jpgpianoproject

Een gouden oude in ons aanbod. Voor mensen die piano spelen of speelden en het weer op willen pakken. In een groepje van ongeveer zes mensen werkt u samen met diverse docenten rondom een thema. Er wordt een stijl uitgediept, een componist staat centraal, een bepaalde techniek wordt bestudeerd of een muziekstijl uit een land wordt besproken. De thema’s zijn in ieder geval steeds een aanleiding om zelf piano te spelen en naar elkaar te luisteren. Voor deze cursus is wel een ingangsniveau van ongeveer het B-examen nodig.

Ga naar de cursus pianoproject

 


Gitaarclub.jpgGitaarclub

Van start met de gitaar? Rick heeft een nieuw concept waarmee je de eerste stappen kunt zetten en je meteen kunt kijken of het bij je past. Als je meedoet met de gitaarclub dan krijg je 15 lessen van een uur. Je zit met z’n zessen en mag vanaf het begin samenspelen. De leraar heeft speciale muziek gemaakt zodat het vanaf les 1 lekker klinkt. Natuurlijk gebruiken we hierbij de computer en de nieuwste mogelijkheden. Na die 15 lessen heb je zeker de smaak te pakken en kun je inschrijven voor de volgende 15 lessen.

Ga naar de cursus gitaarclub

 


Groepsfoto-2019.jpgSenioren Orkest Rick

Met ingang van 2008 is de Academie voor muziek en dans gefuseerd met het Kunstcollege Weert wat tot de naam Rick, Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie, heeft geleid. Hierdoor is de naam van het orkest opnieuw aangepast in “Senioren Orkest Rick.” De doelstelling is, gepensioneerden en vutters, en mensen die op vrijdagmorgen tijd hebben om te komen repeteren, een plezierige muziekochtend te bezorgen. Het orkest repeteert dan in een Concertzaal van Rick. In de schoolvakanties wordt er niet gerepeteerd.

Ga naar de cursus senioren orkest

 


Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus