Muziek

Op onze muziekafdeling kan iedereen terecht die graag een instrument wil leren bespelen of zanglessen wil volgen. In het muziektraject kunt u zien dat het onderwijs aangepast wordt aan niveau en wensen van onze leerlingen.

Muziek

Op onze muziekafdeling kan iedereen terecht die graag een instrument wil leren bespelen of zanglessen wil volgen. In het muziektraject kunt u zien dat het onderwijs aangepast wordt aan niveau en wensen van onze leerlingen.

Geniet van Muziek

Je houdt vrijwel zeker van muziek, van welk genre dan ook. Naar muziek kun je luisteren, maar je kunt er ook actief zelf mee aan de slag gaan. Daarvoor hoef je echt geen virtuoos te zijn! Bij RICK is al een muziektraject voor kinderen vanaf 6 maanden! En als je nog geen keuze kunt maken zijn Muziek op schoot, Muziektuin, Muziekwinkel en Muziekwerkplaats cursussen waar muziek centraal staat zonder een specifiek instrument te bespelen. Maar ook als je al weet welk instrument je wilt leren bespelen is ons onderwijsaanbod groot en bovendien aangepast aan jouw niveau en wensen.

Er wordt zowel individueel als in groepsverband lesgegeven in verschillende stijlen, op elk niveau en zowel in de leer- als  breedterichting.  Van keyboard tot trompet en van dwarsfluit tot elektrische gitaar. Je kunt zowel individueel als in groepsverband lessen volgen. Als 21 jaar of ouder bent bestaat de mogelijkheid les te nemen met een 10-, 15-lessenkaart of een jaarkaart.

> Ga naar muziek -jeugd
> muziekverenigingen
> Ga naar de prijslijst muziek

 


Muziek-Popkeys-3-Mobile.jpg

Geen passende cursus gevonden?zoek opnieuw

RICK specials: Muziek

 

Clarinet-Choir-blok.jpgClarinet Choir Weert

Het CCW (Clarinet Choir Weert )biedt enthousiaste klarinettisten de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in alle aspecten van samenspel en uitgedaagd te worden door het veelzijdige repertoire. Voor klarinettisten op zoek naar een nieuwe uitdaging bestaat er de unieke mogelijkheid om de wat minder bekende telgen van de klarinetfamilie te bespelen, zoals de Es, Alt, Bas, Contra-Alt en Contra-Bas klarinet.

Ga naar de cursus Clarinet Choir Weert

Pianoproject-blok.jpgpianoproject

Een gouden oude in ons aanbod. Voor mensen die piano spelen of speelden en het weer op willen pakken. In een groepje van ongeveer zes mensen werkt u samen met diverse docenten rondom een thema. Er wordt een stijl uitgediept, een componist staat centraal, een bepaalde techniek wordt bestudeerd of een muziekstijl uit een land wordt besproken. De thema’s zijn in ieder geval steeds een aanleiding om zelf piano te spelen en naar elkaar te luisteren. Voor deze cursus is wel een ingangsniveau van ongeveer het B-examen nodig.

Ga naar de cursus pianoproject

 


Gitaarclub.jpgGitaarclub

Van start met de gitaar? Rick heeft een nieuw concept waarmee je de eerste stappen kunt zetten en je meteen kunt kijken of het bij je past. Als je meedoet met de gitaarclub dan krijg je 15 lessen van een uur. Je zit met z’n zessen en mag vanaf het begin samenspelen. De leraar heeft speciale muziek gemaakt zodat het vanaf les 1 lekker klinkt. Natuurlijk gebruiken we hierbij de computer en de nieuwste mogelijkheden. Na die 15 lessen heb je zeker de smaak te pakken en kun je inschrijven voor de volgende 15 lessen.

Ga naar de cursus gitaarclub

 


Groepsfoto-2019.jpgSenioren Orkest Rick

Met ingang van 2008 is de Academie voor muziek en dans gefuseerd met het Kunstcollege Weert wat tot de naam Rick, Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie, heeft geleid. Hierdoor is de naam van het orkest opnieuw aangepast in “Senioren Orkest Rick.” De doelstelling is, gepensioneerden en vutters, en mensen die op vrijdagmorgen tijd hebben om te komen repeteren, een plezierige muziekochtend te bezorgen. Het orkest repeteert dan in een Concertzaal van Rick. In de schoolvakanties wordt er niet gerepeteerd.

Ga naar de cursus senioren orkest

 


Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus