Geef jouw creativiteit vorm

Vertaal jouw ideeën, ervaringen, gedachten en gevoelens naar een beeldend 2D- of 3D-kunstwerk.

Ontwikkel je eigen beeldtaal

Vanuit de basis leer jij de juiste technieken aan, experimenteer je met diverse materialen en ontwikkel jij je eigen ‘beeldtaal’.

Ontdek jouw creativiteit

Aan de hand van theorie en praktijk vertaal je jouw ideeën, ervaringen, gedachten en gevoelens naar een beeldende 2D- of 3D-vorm. Een indrukwekkende tekening of schilderij, een mooi sieraad, kleiwerk of sculptuur of sierlijke handlettering en kalligrafie. Vanuit de basis leer jij de juiste technieken aan, experimenteer je met verschillende materialen en ontwikkel jij je eigen ‘beeldtaal’.

De beeldende groepslessen prikkelen jouw persoonlijke groei. De professionele docenten hebben veel aandacht voor elk individu. Maar door elkaars werken, vanuit een gezamenlijk thema of opdracht, te zien en te bespreken leer je veel. In een veilige en open sfeer kunnen cursisten zich kwetsbaar opstellen wat bijdraagt aan een prachtig creatief proces.  

 

 

pexels-photo-3771055.jpeg

Iets voor jou?
Benieuwd naar de cursus Schilderen?

Iets kunnen creëren dat de ziel van het onderwerp volledig weergeeft. Cursist Emanuel vertelt over zijn uitdagingen en trotse momenten tijdens de cursus Tekenen en Schilderen die hij al jarenlang volgt.

Toos vertelt...

Cursiste Toos vertelt...

Weleens een bolletje klei in je handen gehad? Kneden, rollen en vormen. Al meer dan dertig jaar volgt Toos van den Nieuwenhuijsen (87 jaar) de cursus keramiek bij RICK. Daar is later nog de cursus steenkappen bijgekomen. Tijdens de lessen vertalen de cursisten hun ideeën, gedachten en gevoelens naar een materiële vorm van (groot) formaat. Toos vindt het heerlijk om iets te creëren en heeft al heel wat beelden gemaakt. 

Lees verder.

 

Cursist Leon vertelt...

Hoe het voelt om een zelfgemaakte sierraad te dragen of aan iemand anders te geven? “Het is een geweldig gevoel”, zegt cursist Leon Maurer. “Prachtig om van niets iets maken en het onder je handen te zien groeien.” Voor het tweede jaar volgt hij de cursus Edelsmeden bij het RICK in Weert.

Lees verder.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus