Theater maak je samen

Docente Ellen hecht veel waarde aan de persoonlijke inbreng van alle spelers en een goede samenwerking. “Het is belangrijk dat iedereen kan zijn wie hij of zij wil zijn. Daarvoor moet je je veilig voelen. In de groep zijn respect en aandacht voor elkaar essentieel. Dan pas kun je uitdagingen aangaan.”

Laat jezelf zien

Tijdens de lessen doe je verschillende vaardigheden op om jezelf te ontwikkelen als acteur. En als persoon, want theaterskills geven je zelfvertrouwen een enorme boost. Je durft jezelf beter te laten zien en horen. 

Toneelspel: een boost
voor je zelfvertrouwen

Zijn wie je wil zijn. Even in een andere huid kruipen. Anderen ontroeren, aan het lachen maken of aan het denken zetten. Toneelspelen is leuk en uitdagend. Je leert de basis van acteren: hoe je jouw stem gebruikt en hoe je beweegt in bepaalde situaties. Bedenk wie jouw personage is en hoe je deze wil neerzetten. 

Werk met de groep toe naar een mooie voorstelling. Zo leer je goed samenspelen en -werken. Met elkaar maak je eigen scénes en improviseer je. Of maak je eigen theaterstuk 'from scratch', van script, geluid en decor tot aan de eindproductie.

Wil jij jezelf ontwikkelen? 

Tijdens de lessen doe je alle vaardigheden op om jezelf te ontwikkelen als acteur of theatermaker. En als persoon, want theaterskills geven je zelfvertrouwen een enorme boost. Je durft jezelf beter te laten zien en horen. 

Benieuwd of toneelspel iets voor jou is? RICK heeft verschillende groepen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Vraag een gratis proefles aan en maak eens kennis met de docent en groep! 

 

Welke theatercursus past bij jou?
Theater Specials
Theater
Theater Specials

Toneelspel is een geweldige manier om te zijn wie je wil zijn en om in de schoenen van een ander te stappen. De lessen zijn gericht op het ontdekken van de diverse rollen die een toneelspeler kan vertolken en waar de kracht, energie en verbeelding van de deelnemer liggen. 

Bekijken
musicalklas-theater
Theater
musicalklas-theater
toneel
Theater
toneel
toneel volwassenen
Theater
toneel volwassenen
theatertuin
Theater
theatertuin
musical voor volwassenen
Theater
musical voor volwassenen
Club Extra
Theater
Club Extra
Dagbeleving: Special Art Team
Theater
Dagbeleving: Special Art Team
theater met de Krottepoffers
Theater
theater met de Krottepoffers
Benieuwd naar de cursus theater?

"Je kunt iedereen zijn wie je wilt zijn. Dan vergeet je even alles om je heen". Theatercursisten Emilia en Mara vertellen over hun cursus Theater bij RICK.

Het speelplezier staat voorop voor toneeldocent Ellen ten Haken

Dramalessen voor het leven   

Sinds 2010 maakten honderden kinderen uit deze Weerter regio kennis met haar vakmanschap en haar liefde voor drama. Dankzij theaterdocent Ellen ten Haken van RICK weten zij hoe het voelt om even helemaal vrij te zijn in je hoofd. Een gesprek met deze eigengereide dame. 
Lees verder.

 

Theater laat Merlijn groot dromen

Zeker als je jong bent, is de sky de limit. Merlijn (15) uit Budel droomt van een eigen theaterschool waar iedereen er mag zijn en de kans krijgt zijn talent te laten zien. De jonge Brabander, die zelf autisme heeft, ervaart nu bij RICK spelenderwijs welke kleuren er allemaal op zijn palet zitten.“Dat is het mooie van toneelspelen. Je ontsnapt even aan de werkelijkheid, wordt compleet iemand anders.”

Lees verder.

 

Van vrolijke meid tot gemene heks

Thuis is Kaat (12) gewoon Kaat. Een goedlachse blondine die graag gamet, tennist, pianospeelt en met haar hond Tuur knuffelt. Eenmaal bij RICK transformeert ze in haar tegenpool. Bij voorkeur een gemene heks of een ander loeder. “Lekker schreeuwen en gemeen zijn. Mensen de stuipen op het lijf jagen.” Kaat, cursist theater, vertelt over hoe ze haar schaamte opzij zet. "Het belangrijkste wat ik heb geleerd, is lef tonen. Ik ben het niet zelf. Het is toneel. Daarin kun je iedereen zijn.”

Lees verder. 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus