Activering creatief talent

ACT stimuleert creatieve groei

 • Voor 12 - 22 jaar
 • Voor jongeren die wonen in het Weerterland
 • Match tussen talent en coach

Project ACT wil jongeren uit het Weerterland die over een bijzonder creatief talent beschikken stimuleren. ACT wil hen dát extra zetje geven om dit talent verder te ontwikkelen.

ACT.png

 

Hip-Hop_aangepast.jpg

HOE?

Door hen te koppelen aan een seniorcoach die op het betreffende culturele vlak zijn sporen heeft verdiend. Iemand met ervaring, een netwerk en de passie om een jongere te begeleiden.

MATCHMAKER

Als een spin in het web zal een matchmaker het contact tot stand brengen tussen talent en coach. Een talent kan op uitnodiging of op eigen initiatief een aanvraag doen om in  aanmerking te komen voor ondersteuning. Dit bij voorkeur in de vorm van een ingezonden filmpje of een live pitch waarin het talent zich presenteert en aangeeft wat zijn/haar vraag of verwachting is. Een onafhankelijke commissie van professionals beoordeelt elke aanvraag. De matchmaker gaat op zoek naar een geschikte coach en kan daarbij putten uit een poule van potentiële coaches die op voorhand benaderd zijn. Als de juiste match is gevonden wordt een kennismaking geregeld waarbij wederzijds bekeken wordt of er een creatieve click is die de ontwikkeling kan stimuleren.

WAT KUN JE VERWACHTEN?
WIE KAN MEEDOEN?
Aanmelden voor ACT

WAT KUN JE VERWACHTEN?

 • Het proces van samenwerking tussen talent en coach leidt tot een concreet product. Welk product wordt door de coach en het talent bepaald. Een dans, beeldhouwwerk, schilderij, lied, videokunstwerk of podium act. Alles is mogelijk.
 • Een keer per jaar organiseren de talenten, met  ondersteuning vanuit project ACT, een gezamenlijke presentatie waarbij mogelijk  creatieve dwarsverbanden tot stand komen.
 • Een financiële tegemoetkoming is mogelijk tot maximaal € 1.000,-. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om de aanschaf van gereedschap, materialen, de kosten van een bezoek aan werkplaats of expositie of de deelname aan een
  workshop of seminar op advies van de coach.

 

WIE KAN MEEDOEN?

 • Jongeren van 12 - 22 jaar, die wonen in het Weerterland.
 • De begeleiding is beschikbaar voor bijzondere talenten. Dit zijn talenten die er qua creativiteit en virtuositeit
  in hun discipline uitspringen en met een-op-een begeleiding van een coach een flinke stap richting professionaliteit kunnen zetten.
 • Een talent kan zich aanmelden of voorgedragen worden.
  Bijvoorbeeld door ouders of door een docent, begeleider, dirigent, etc.
 • De deelnemer is bereid mee te werken  aan een verslag (beeld en tekst) over project ACT. Ook werkt de persoon mee aan een eindproject waarin verschillende deelnemers een podium geboden wordt om hun talent te etaleren.

'Ik heb mijn eigen nummer uitgebracht'

Sanne Heuijerjans, bekend onder de artiestennaam Senna Sage, vond in Sander Hoeben, popcoördinator van de gemeente Weert, precies die coach die project ACT voorstaat bij het begeleiden van jonge creatieve talenten.

Sanne_3.jpg

“Sander heeft me geholpen bij het maken van een (tijds) plan en we hebben samen de weg uitgestippeld naar het uitbrengen van mijn eigen nummers. Hij faciliteerde, dacht mee, gaf tips voor het opstellen van riders en bracht mij in contact met Martijn Crama die mij hielp bij het uitbrengen van eigen werk. Het resultaat, twee singles: Only Human en The Beauty of Breaking.”