Je bent bij: Blogs

'We mogen weer' | Blog Marlies (november 2020)

blog-marlies-2.png"Ik moet er, net als een aantal anderen, met het begin van de lessen in september weer even inkomen. Gelukkig weet onze docente Els dat ook. Dus de eerste paar lessen staan er steevast stillevens klaar. Dit jaar geen appels of pompoenen, maar maskers en paspoppen. Ik start ‘simpel’ in zwart-wit met houtskool. Sommigen durven al in kleur met pastelkrijt. ‘Goed kijken wat je ziet. En tekenen wat je ziét, niet wat je wéét.’" Lees verder.

'Al treinend doe ik inspiratie op' | Blog Marlies (januari 2020)

inspiratie-spiegelbeelden.jpg“Dinsdagavond, halverwege de les, maak ik me los van mijn schildersezel. De ene keer gaat dat heel makkelijk – als ik worstel met mijn werk en de pauze een goed excuus is voor wat afstand. De andere keer is dat moeilijker – als het schilderen goed lukt en dit ijvert! Nu krijgen we een nieuwe opdracht voor de komende 3 – 4 weken. Meedoen hoeft niet. Je mag ook gewoon je eigen ding doen. Maar een opdracht geeft houvast én uitdaging. Dus ik doe mee! Het thema van de opdracht: spiegelbeelden." Lees verder.  

Marlies-Charlier.jpgBlogger Marlies Charlier, 50 jaar, cursist schilderen

Marlies Charlier begon haar schilderlessen ooit bij Yvonne Schroeten. Nu zit ze bij Els Maes. Naast schilderen houdt Marlies van schrijven. Nog specifieker: bloggen. Bloggen doet ze al als Mrs C. Ook over schilderles. Over ‘hoe ze dan haar köpke leegmaakt’.  Nu blogt ze als cursist over haar avonturen bij RICK. “Yes! Leuk! Schrijven over schilderen. Ik droom stiekem al jaren over een boek schrijven. Nou ja stiekem, heel erg geheim is het niet meer want ik schreef er laatst nog een stukje over. Over stoppen met dromen en gewoon doen. En toen kwam de oproep van RICK voor bloggers voorbij!”

 

Simone-van-de-Moosdijk-1.jpgBlogger Simone van de Moosdijk, 21 jaar, cursist klassieke gitaar

Anderhalf jaar geleden begon Simone van de Moosdijk na een zware jeugd met gitaar spelen. “Muziek heeft me geholpen uit een donkere periode te komen. Als ik speel vergeet ik de problemen om me heen. Ook krijg ik steeds meer zelfvertrouwen. Laatst stond ik in de Pinnenhof voor een paar 100 man te spelen. Zo eng, maar heel gaaf! Met mij blog wil ik mensen aansporen uit hun comfortzone te komen en hun passie te ontdekken, iets waar je helemaal je ei in kwijt kunt.”

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus