RICK werkt!

"For fun" of met een
bedrijfsmatig thema

RICK Werkt!

Een actief dagje, een ontspannen dagje, een dagje met een doel. RICK Werkt! biedt een cultureel programma dat zowel ’for fun’ als ter behandeling van een bedrijfsmatig thema ingezet kan worden. Wij stellen, in samenspraak met u, een passend programma samen.


Maatwerk

Ieder bedrijf is anders, dus RICK Werkt! past het programma en de benadering aan uw bedrijf aan. Het aantal medewerkers, voorkeuren voor activiteiten, eventuele knelpunten binnen het team, beschikbare tijd, enzovoort. Op al deze aspecten wordt ingespeeld.

Voor ieder wat wils


Het programma wordt geheel naar eigen wens ingevuld. Gaat uw voorkeur uit naar creativiteit met verf, instrumenten of het eigen lichaam zoals bij dans of toneel? Kunt u niet kiezen en wilt u daarom een combinatie van meerdere activiteiten? Wilt u iets unieks dat u nog niet eerder heeft gedaan? Alles is mogelijk! U kunt het op ieder moment van de dag, de week, de maand en het jaar doen. Ook op iedere willekeurige plek.

Positieve impact

U doet het niet alleen, u doet het samen. Zelfs als ieder individu een eigen specifieke bijdrage levert. Het is een dag van plezier met het gehele team. De medewerkers leren elkaar buiten de officiële werksfeer kennen en de samenwerking binnen het bedrijf krijgt een nieuwe “boost”. RICK Werkt! haalt de medewerkers even weg haalt uit de “sleur” van het werk. De afwisseling heeft een positief effect op dagelijkse activiteiten.

Resultaat

Ieder bedrijf krijgt een ander resultaat. Het is afhankelijk van de activiteit die gedaan wordt, maar ook van het doel waarmee de activiteit uitgevoerd wordt. Voor het ene team is het een tastbaar resultaat, terwijl het voor het andere team een resultaat is dat je enkel kunt voelen, zoals een prettigere werksfeer.
  

Voorbeeld case:

Onderlinge samenwerking stimuleren
Het team is geen eenheid. Tussen de medewerkers is spanning en een ongemakkelijke sfeer waar te nemen, maar er kan geen vinger op de oorzaak gelegd worden. Tijdens een creatieve activiteit dienen de collega’s een gezamenlijke opdracht uit te voeren, zoals het maken van een groot kunstwerk waarbij iedereen een bijdrage levert. Het team dient samen te overleggen wat ze willen maken, hoe ze het willen doen, ze verdelen taken, reflecteren het eindresultaat en evalueren het proces er naartoe.

Bekijk hier de praktijk cases:

Workshop ‘In vuinvuurenvlam-voor-cultuur1vierkant-1.jpgur en vlam voor cultuur’
Datum: 25-3-2015
Bedrijf: MeerderWeert
Aantal deelnemers: 50 deelnemers

Bekijk deze caseWorkshop ‘Haalworkshop-mvo-foto1vierkant.jpg meer uit MVO’
Datum: 17-05-2016
Bedrijf: Konnekt’os
Aantal deelnemers: 30 deelnemers

Bekijk deze case

 


Terug naar kunst op maat

Zoekt u een cultuur programma?

Wij stellen, in samenspraak met u, een passend programma samen.

Neem contact op