Cursus

Klei vormen in groot formaat

 

Klei is een eeuwenoud product, maar wat je ermee maakt is een eigentijdse afspiegeling van jouw karakter. Aan de hand van theorie en praktijk vertaal je jouw ideeën, gedachten en gevoelens – in jouw eigen ‘beeldtaal’ - naar een materiële vorm van (groot) formaat. Een ‘hol’ van klei bouw je langzaam uit tot een goed vormgegeven keramisch werk. Vervolgens ‘schilder’ je het werk met bijvoorbeeld glazuur of engoben. Aan de hand van goed gefundeerde kennis van materiaalsoorten, bewerkingstechnieken en het gebruik van een oven kun je jouw creativiteit verbeelden.

Tijdens de lessen verdiep je je in diverse beeldelementen en het leven van kunstenaars die keramisch werkten. Denk aan de kleurrijke figuren van Nikki de Saint Phalle en de meer ingetogen stukken van Picasso.

keramiek | sculpturaal
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Je komt in een groep die het beste in elkaar naar boven haalt. Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst dan ook een veilige en open sfeer waarin cursisten zich kwetsbaar kunnen opstellen. Dit draagt bij aan het creatieve proces.
  • Binnen de groep staat individuele begeleiding centraal. De docent helpt jou om jezelf verder te ontwikkelen. Door elkaars werken in de groep te bespreken, leer je van elkaar.
  • Je maakt zelfstandig een werkstuk op basis van een persoonlijke opdracht of een thema. Gevorderden worden uitgedaagd om een tweede materiaal, zoals hout, koperdraad, ijzer of glas, toe te voegen aan hun beeld.

Tips ter voorbereiding

  • Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring nodig.
  • Houd rekening met de kosten voor de aankoop van klei en stookkosten. Klei is te koop bij RICK. 
  • Draag kleding die vies mag worden.


 

Onze docent(en)

Annemarie Verheijen

Docente Annemarie Verheijen laat jou versteld staan van je eigen kunnen. Als ervaren allround autonoom kunstenaar in 3D leert ze haar cursisten eerst de grondbeginselen aan en verruimt hun blik om zichzelf vervolgens te kunnen ontstijgen. “Niets is zo mooi als oog in oog staan met je eigen werk. Maar daar gaat heel wat inspanning aan vooraf. Het leren over kunst en kunstenaars en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden scherpt je geest. Maar ook je lichaam: door het ruimtelijk werken ben je fysiek intensief bezig. Al die inspanning zorgt voor ontspanning. Er gaat niets boven ruimtelijk werken.”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

keramiek | sculpturaal

Docent(en)
Annemarie Verheijen
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Vrijdag (14:00 - 16:30 uur)
Aantal
24 lessen
Doelgroep
vanaf 18 jaar, vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
22 september 2023
Lesduur
150 min.
Code
8534 23-24
Prijs
420,00 Je woont in Gemeente Weert
483,00 Je woont in Gemeente Nederweert, Gemeente Cranendonck
525,00 Je woont in Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!