Cursus

Klei vormen in groot formaat

 

Klei is een eeuwenoud product, maar wat je ermee maakt is een eigentijdse afspiegeling van jouw karakter. Aan de hand van theorie en praktijk vertaal je jouw ideeën, gedachten en gevoelens – in jouw eigen ‘beeldtaal’ - naar een materiële vorm van (groot) formaat. Een ‘hol’ van klei bouw je langzaam uit tot een goed vormgegeven keramisch werk. Vervolgens ‘schilder’ je het werk met bijvoorbeeld glazuur of engoben. Aan de hand van goed gefundeerde kennis van materiaalsoorten, bewerkingstechnieken en het gebruik van een oven kun je jouw creativiteit verbeelden.

Tijdens de lessen verdiep je je in diverse beeldelementen en het leven van kunstenaars die keramisch werkten. Denk aan de kleurrijke figuren van Nikki de Saint Phalle en de meer ingetogen stukken van Picasso.

keramiek | sculpturaal
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Je komt in een groep die het beste in elkaar naar boven haalt. Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst dan ook een veilige en open sfeer waarin cursisten zich kwetsbaar kunnen opstellen. Dit draagt bij aan het creatieve proces.
  • Binnen de groep staat individuele begeleiding centraal. De docent helpt jou om jezelf verder te ontwikkelen. Door elkaars werken in de groep te bespreken, leer je van elkaar.
  • Je maakt zelfstandig een werkstuk op basis van een persoonlijke opdracht of een thema. Gevorderden worden uitgedaagd om een tweede materiaal, zoals hout, koperdraad, ijzer of glas, toe te voegen aan hun beeld.

Tips ter voorbereiding

  • Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring nodig.
  • Houd rekening met de kosten voor de aankoop van klei en stookkosten. Klei is te koop bij RICK. 
  • Draag kleding die vies mag worden.


 

Onze docent(en)

Arjen Bakermans

Docent Arjen Bakermans neemt je mee in de wereld van klei, vorm en kleur. De techniek van keramiek kun je volgens hem op vele manieren leren. “Het is een (ont)spannende bezigheid met vele gezichten. Tijdens het maakproces word je telkens verrast. Dit nodigt uit tot het nemen van nieuwe stappen, andere vormen en verdere ontwikkeling.” Arjen laat je vooral je eigen pad inslaan. “Ik werk graag aan de hand van thema’s en deel graag mijn kennis en ervaring, tegelijkertijd vormt datgene wat mensen zelf willen onderzoeken, leren en maken regelmatig de lesinhoud.” Arjen richt zich tijdens zijn lessen vooral op het maken van beelden, geïnspireerd op handen, en (gebruiks)objecten met gebruikmaking van glazuren, engobes, gietklei, pigmenten en oxides.

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

keramiek | sculpturaal

Docent(en)
Arjen Bakermans
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Vrijdag (14:00 - 16:30 uur)
Aantal
24 lessen
Doelgroep
vanaf 18 jaar, vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
20 september 2024
Lesduur
150 min.
Code
8534 24-25
Prijs
441,00 Je woont in Gemeente Weert
507,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert
551,00 Je woont in Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!