Omschrijving

Tekenen en schilderen met aquarel

Spontaniteit en controle zijn perfect in balans bij aquarelleren. Aan de hand van verschillende technieken ga je aan de slag met diverse onderwerpen en het verbeelden ervan. Laat je verrassen door wat er ontstaat als je tekent en schildert met aquarel. Je gaat het proces begrijpen en ontwikkelt de vaardigheid om zelf prachtige schilderijen te maken.

 

tekenen en schilderen | aquarel
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Binnen de groep staat jouw persoonlijke leerproces centraal. De docent helpt jou om jezelf individueel verder te ontwikkelen. Door in een les elkaars werken in de groep te bespreken, leer je van elkaar.
  • Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst een positieve en ontspannen sfeer waarin er hard wordt gewerkt.

Tips ter voorbereiding

  • Enige tekenervaring is gewenst.
  • Houd rekening met kosten voor de aanschaf van materialen. Denk aan verf, papier, schilderdoeken. Bij RICK  kun je een materiaalkaart aanschaffen waarmee je tijdens de les materialen kunt kopen.
  • Draag kleding die vies mag worden of een schort.

Onze docent(en)

Linty de Bruijn

‘Iedereen kan tekenen en schilderen.’ Docente Linty de Bruijn helpt haar cursisten vanuit deze positieve overtuiging in hun individuele leerproces. “Tijdens de lessen zijn we vooral bezig met de praktijk. Door veel te oefenen en uit te proberen leert de cursist steeds beter omgaan met de materialen. Het bestuderen van kunst hoort er ook bij. Bij mijn stijl van lesgeven staat de ontwikkeling van de individu centraal. Ik wil het beste uit iedere cursist halen. Een persoonlijke aanpak en begeleiding is daarbij belangrijk. Het is voor mij als docent geweldig om te zien hoe iemand vooruitgaat in zijn of haar vaardigheden. En zichzelf vervolgens verrast met het resultaat.”

Linty de Bruijn is gespecialiseerd in model, portret en dieren tekenen en schilderen, in aquarelverf en diverse technieken zoals potlood en pastel.

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

tekenen en schilderen | aquarel

Docent(en)
Linty de Bruijn
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Vrijdag (09:15 - 11:45 uur)
Aantal
24 lessen
Doelgroep
vanaf 18 jaar, vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
9 oktober 2020
Lesduur
150 min.
Code
8374
Prijs
408,00 Je woont in Gemeente Weert
469,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert
510,00 Je woont in Gemeente Heeze-Leende, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!