Club Extra weer van start
Terug naar Nieuwsoverzicht

Club Extra weer van start

19-09-2023
Categorie: RICK

Voor kinderen van 7 t/m 13 jaar is het weer mogelijk om zich aan te melden voor Club Extra. Dit is speciaal bedoeld voor kinderen die lastig aansluiting vinden bij reguliere sport- en cultuuractiviteiten. Club Extra is een samenwerking tussen Punt Welzijn, RICK, PGZ en Stichting Choice 4 Sport. De sportlessen starten vanaf 25 oktober en de cultuurlessen vanaf 1 november.

Al een aantal jaren volgen kinderen, onder speciale begeleiding, sport- en cultuuractiviteiten met Club Extra. ‘Extra’ verwijst naar de extra aandacht voor kinderen die gedragsproblemen hebben of waarbij sprake is van een (licht)verstandelijke of zintuiglijke beperking.

De kinderen kunnen ook dit schooljaar weer een keuze maken tussen sport- en beweegactiviteiten of cultuuractiviteiten (tekenen, schilderen, toneel, muziek en dans). Bij de activiteiten zijn minimaal twee professionals aanwezig die voor een veilige omgeving zorgen. In een klein groepje van maximaal acht kinderen, met heel veel persoonlijke begeleiding, beleven de kinderen plezier aan sport of cultuur. Deelname aan de activiteiten zorgt voor groei bij de kinderen. 

Praktische informatie

De sportactiviteiten starten vanaf 25 oktober en vinden iedere woensdag plaats van 16.00 tot 17.00 uur. Locatie is Sportzaal KEC, Beatrixlaan 3b in Weert.

De cultuuractiviteiten starten vanaf 1 november en vinden iedere woensdag plaats van 13.30 tot 14.30 uur. Locatie is Sportzaal KEC, Beatrixlaan 3b in Weert.

Kinderen van 7 t/m 13 jaar kunnen zich aanmelden. Er wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. Vóór deelname aan de eerste activiteit vindt er altijd een kennismakingsgesprek plaats.

Aanmelden en contactpersonen
Bij vragen kan contact opgenomen worden met Punt Welzijn (sport) of RICK (cultuur). 

Contactpersoon Punt Welzijn (sport):
Jenny Smeets
Telefoon: 06-27464443
Email: j.smeets@puntwelzijn.nl
Website: www.puntwelzijn.nl/activiteiten/clubextra

Contactpersoon RICK (cultuur): Johannie van Tuel
Telefoon: 0495-533954
Email: j.vantuel@rickraakt.nl

Meld je hier aan voor de cursus. 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus