Omschrijving

Club Extra: extra aandacht
voor het kind

Heeft jouw kind wat extra aandacht of begeleiding nodig? Vindt je kind het lastig zich te concentreren? Voelt hij of zij zich wat onzeker? Heeft het moeite met motoriek? Speciaal voor kinderen, die niet goed kunnen aansluiten bij reguliere vrijetijdsactiviteiten, is er ‘Club extra’. 

Kinderen van 7 t/m 13 jaar kunnen activiteiten volgen waarbij extra aandacht is voor ieder kind binnen een groep. RICK organiseert voor deze doelgroep leuke activiteiten op het gebied van dans, muziek en beeldend. 

“Vanwege hun beperkingen kunnen onze kinderen Elena en Isus niet mee in een reguliere club. Die kijken bij de indeling naar de leeftijd en minder naar de belevingswereld van het kind. Club extra, met leuke activiteiten én veel persoonlijke aandacht, maakt het verschil! Als ze met hun handen werken, vergeten onder kinderen hun handicap. Dat is prachtig om te zien." - ouders Bastiaan en Réanne over Club Extra.

Club Extra
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • De kinderen krijgen begeleiding van een vakdocent én een PGZ-medewerker.
  • We houden de groepjes klein (max. 8 leerlingen).
  • Een veilige (sociaal en fysieke) leeromgeving.
  • Het kind ontwikkelt zich vanuit de eigen talenten.
  • Het kind volgt 10 weken lang eenzelfde disicipline: dans, muziek, beeldende kunst: 2D en 3D. Zo maakt het kind kennis met verschillende vormen van kunst. 

Tips ter voorbereiding

  • Vóór deelname zijn er een individuele intake en kennismakingsgesprek met de ouder(s), het kind en de begeleiders. Hierin kunnen jullie specifieke wensen en behoeften aangeven. Tegelijkertijd wordt gekeken of dit programma geschikt is voor het kind. 
  • Kinderen van 7 t/m 13 jaar kunnen deelnemen. 
  • Ook sportactiviteiten kunnen bij Club Extra gevolgd worden. Hiervoor kunnen kinderen aangemeld worden bij Punt Welzijn. 
  • RICK kan bemiddelen om een subsidie aan te vragen bij Het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Hiermee wordt de cursusprijs volledig of gedeeltelijk door het fonds betaald.

Onze docent(en)

Nader te bepalen

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

Club Extra

Docent(en)
Nader te bepalen
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Woensdag (16:00 - 17:00 uur)
Aantal
25 lessen
Doelgroep
08 t/m 10 jaar , 10 t/m 12 jaar
Startdatum
1 december 2021
Lesduur
60 min.
Code
Prijs
160,00
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)
Opmerkingen

De intakegesprekken worden in overleg gepland. De prijs van € 160 geldt voor alle deelnemers, ongeacht de gemeente waarin ze wonen.

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Beeldend, Dans, Muziek, Groepslessen & ensembles Zoek een andere cursus