Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
Omschrijving

Het klarinetensemble is een van de mogelijke samenspelgelegenheden van het RICK. In 1986 werd er door John van Peij met vier leerlingen een klarinetkwartet gestart. Al snel is dit uitgegroeid tot een volwaardig clarinet choir, bestaande uit diverse soorten klarinetten, alsmede slagwerk.

Het CCW (Clarinet Choir Weert) biedt enthousiaste klarinettisten de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in alle aspecten van samenspel en om uitgedaagd te worden door het veelzijdige repertoire. Voor klarinettisten op zoek naar een nieuwe uitdaging bestaat er de unieke mogelijkheid om de wat minder bekende telgen van de klarinetfamilie te bespelen, zoals de Es-, Alt-, Bas-, Contra-Alt- en Contra-Basklarinet.

Dit gevarieerde en dynamische ensemble is voor amateurklarinettisten een unicum in Nederland. Het hele jaar door geeft het CCW concerten in de regio en soms ook elders in Nederland of in het buitenland. Met kerst treedt dit klarinetensemble diverse malen op in de omgeving van Weert. Kom gerust eens luisteren naar een repetitie. Of speel een keertje mee. Momenteel is het CCW vooral op zoek naar besklarinettisten. Op het wensenlijstje staan verder nog een bassethoorn en een asklarinet. Meer informatie is te vinden op de website van dit ensemble: www.clarinetchoirweert.nl

Cursus:

clarinet choir

Docent(en)
John van Peij
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Zaterdag (10:00 - 11:30 uur)
Aantal
jaarcursus, start september 2019
Doelgroep
jeugd, jongeren, volwassenen
Startdatum
7 september 2019
Lesduur
90 min.
Code
906
Prijs
47,00 Je woont in Asten, Cranendonck, Heeze-Leende, Nederweert, Someren, Weert, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!