Omschrijving

Het klarinetensemble is een van de mogelijke samenspelgelegenheden van het RICK. In 1986 werd er door John van Peij met vier leerlingen een klarinetkwartet gestart. Al snel is dit uitgegroeid tot een volwaardig clarinet choir, bestaande uit diverse soorten klarinetten, alsmede slagwerk.

Het CCW (Clarinet Choir Weert) biedt enthousiaste klarinettisten de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in alle aspecten van samenspel en om uitgedaagd te worden door het veelzijdige repertoire. Voor klarinettisten op zoek naar een nieuwe uitdaging bestaat er de unieke mogelijkheid om de wat minder bekende telgen van de klarinetfamilie te bespelen, zoals de Es-, Alt-, Bas-, Contra-Alt- en Contra-Basklarinet.

Dit gevarieerde en dynamische ensemble is voor amateurklarinettisten een unicum in Nederland. Het hele jaar door geeft het CCW concerten in de regio en soms ook elders in Nederland of in het buitenland. Met kerst treedt dit klarinetensemble diverse malen op in de omgeving van Weert. Kom gerust eens luisteren naar een repetitie. Of speel een keertje mee. Momenteel is het CCW vooral op zoek naar besklarinettisten. Op het wensenlijstje staan verder nog een bassethoorn en een asklarinet. Meer informatie is te vinden op de website van dit ensemble: www.clarinetchoirweert.nl

clarinet choir
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Wat je tijdens jouw (individuele) les leert, pas je toe in het spelen met andere klarinettisten. Zo is samenspel een waardevolle aanvulling waar je veel van leert.
  • In een groep spelen is ontzettend leuk. Je krijgt een hechte band met de andere muzikanten.

Tips ter voorbereiding

  • Meespelen kan vanaf 12 jaar. 

Onze docent(en)

John van Peij

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

clarinet choir

Docent(en)
John van Peij
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Zaterdag (10:00 - 11:30 uur)
Aantal
38 lessen jaarcursus, start september 2020
Doelgroep
Nog niet bekend
Startdatum
5 september 2020
Lesduur
90 min.
Code
906
Prijs
49,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Heeze-Leende, Gemeente Nederweert, Gemeente Weert, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Groepslessen & ensembles Zoek een andere cursus