RICK’s Clarinet Choir

Het RCC is hét ensemble bij RICK om jezelf als klarinettist uit te dagen. Je bent van harte welkom om te komen luisteren of mee te spelen.

Ons repertoire

Het repertoire is zeer ruim en bestaat uit onder meer popmuziek, jazz, blues, film- en klezmermuziek.

Wil je meespelen?

Speel je zelf klarinet en ben je geïnteresseerd om in deze enthousiaste groep mee te spelen? Kom eens langs tijdens een repetitie op zaterdag om 10.00 uur bij RICK in Weert.

Optredens

Het hele jaar door geeft het RCC concerten. Een bekend, jaarlijks terugkerend, concert is tijdens de kindermis op kerstavond in de St. Martinuskerk in Weert.

RICK’s Clarinet Choir (RCC) is hét ensemble bij RICK om jezelf als klarinettist uit te dagen. Het biedt enthousiaste klarinettisten de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in alle aspecten van samenspel, mede door de muziekkeuze. Het repertoire van het RCC is zeer ruim en bestaat uit onder meer popmuziek, jazz, blues, film- en klezmermuziek. 

Om mee te spelen hoef je trouwens geen leerling van RICK (meer) te zijn: ook mensen die (al jaren) geen les meer hebben, maar die wel heel graag klarinet willen spelen in een groep, zijn van harte welkom. Het hele jaar door geeft het RCC concerten. Een bekend, jaarlijks terugkerend, concert is bijvoorbeeld het optreden tijdens de kindermis op kerstavond in de St. Martinuskerk in Weert.

Geschiedenis

In 1986 richt klarinet- en saxofoondocent John van Peij een klarinetkwartet op. In korte tijd groeit dit uit tot een volwaardig clarinet choir, het Clarinet Choir Weert (het CCW), dat veelvuldig in zowel het binnen- als het buitenland optreedt. Het klarinetensemble wordt geroemd om haar sonore spel en haar vlotte en vernieuwende muziekkeuze, die varieert van klassiek tot pop. Het CCW wordt bijvoorbeeld in 2010 (Kortrijk, België), in 2013 en in 2015 (beide keren Gent, België) door de organisatie uitgenodigd om deel te nemen aan het European Clarinet Festival. Dit is echt een eer, aangezien het grootste deel van de deelnemers professionele choirs zijn!

 

Ook zijn er regelmatig gezellige, gezamenlijke activiteiten, zoals een bezoek aan de bioscoop, bowlen of gezellig uit eten gaan. Heel bijzonder is het meerdaagse bezoek aan Disneyland Parijs, met meerdere optredens als vergoeding voor de entree tot het park. In 2011 wordt het 25-jarig jubileum gevierd met een gezellige dag in Phantasialand in Brühl, Duitsland en een etentje bij Wok Weert. Het 30-jarig jubileum wordt dan weer herdacht door middel van een reünie met leden en oudleden en een erg succesvol jubileumconcert onder leiding van gastdirigent en componist Peter Kleine Schaars. In 2022 spelen we op de opening van Kasteelpark Nijenborgh

RICK's Clarinet Choir

In 2020 is RICK’s Clarinet Choir (RCC) voortgevloeid uit het bijna vijfendertig jaar door John geleide CCW. Het huidige choir staat onder leiding van klarinettiste en dirigente Lieke Krantzen. Het ensemble bestaat uit zo’n vijftien klarinettisten, die samen het hele scala aan klarinetten bespelen, en een drummer, die tevens diverse kleine percussie-instrumenten ten gehore brengt.

Agenda

Zin gekregen om mee te spelen?

Speel je zelf klarinet en ben je geïnteresseerd om in deze enthousiaste groep mee te spelen? Kom dan eens langs tijdens een repetitie (iedere zaterdagmorgen van 10.00 - 11.30 uur, behoudens de schoolvakanties) bij RICK in Weert (Wilhelminasingel 12) en breng je klarinet alvast mee! Of spreek de leden gewoon aan na een optreden.

Om lekker mee te kunnen spelen adviseren we een instroom vanaf niveau B, maar schroom vooral niet om evengoed te komen praten als je niet zeker bent van je niveau. Voor klarinettisten die op zoek zijn naar een nieuwe of unieke uitdaging bestaat er de mogelijkheid om de wat minder bekende instrumenten van de klarinetfamilie te bespelen. Denk bijvoorbeeld aan de es-, alt-, bas-, contra-alt- of contrabasklarinet. Momenteel hebben we trouwens vooral behoefte aan besklarinetisten.

Je kunt het formulier hiernaast invullen als je graag mee zou willen spelen of als je een vraag hebt.

Contactformulier RCC

Aanmelden

Ben je enthousiast en wil je graag meespelen met RICK's Clarinet Choir? Het ensemble repeteert wekelijks op zaterdag van 10:00 - 11:30 uur bij RICK in Weert. Een gratis proefles is mogelijk.

Meld je aan voor het ensemble. 

 

RICKclarinetchoir.png