Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
Omschrijving

Omschrijving: Binnenkort start RICK weer met de Basiscursus Koordirectie 1, in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Korenorganisaties (VNK).

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is speciaal opgezet voor dirigenten die reeds de nodige kennis in huis hebben of in de praktijk werkzaam zijn. Voor dirigenten die met goed gevolg de Oriëntatiecursus Koordirectie hebben gevolgd is dit het perfecte vervolg.

Proefles en toelatingstest: tijdens de proefles wordt tekst en uitleg gegeven over de inhoud van de cursus. Aan het einde van die sessie zullen de mogelijke kandidaten onderworpen worden aan een toelatingstest. Dit heeft tot doel om ervoor te zorgen dat de kandidaten zoveel mogelijk hetzelfde muziekzaalinhoudelijke niveau hebben.

Inhoud cursus: tijdens de cursus komen solfège, partituurspel, slagtechniek, stemvorming en programmeren uitgebreid aan de orde. Het accent ligt op de toepassing daarvan in de praktijk.

Koorpracticum; Aan het einde van de cursus worden de kandidaten beoordeeld op hun vaardigheden in een koorpracticum met een Projectkoor. Daarna volgt bij goed gevolg de uitreiking van een officieel VNK certificaat.

Na afronding komen cursisten t/m 25 jaar in aanmerking voor subsidie via de VNK (tot zelfs 90%!). Inschrijven kan via onze website: www.ricknet.nl

Docent: Leo Smeets is koor- en orkestdirigent en als docent verbonden aan RICK te Weert. Hij dirigeert diverse koren in de regio Noord-Limburg en Midden-Brabant. Hij doceert deze cursus aan koordirigenten reeds enkele jaren via RICK. Voor meer informatie over onze docent kunt u terecht op zijn website: http://www.leo-smeets.nl/

 

Cursus:

basiscursus koordirectie 1

Docent(en)
Leo Smeets
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Zaterdag (10:15 - 11:45 uur)
Aantal
10 lessen startdatum nader te bepalen
Doelgroep
jongeren, volwassenen
Startdatum
Nog niet bekend
Lesduur
90 min.
Code
849
Prijs
314,00 Je woont in Cranendonck, Nederweert, Weert
393,00 Je woont in Asten, Heeze-Leende, Someren, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Muziek, Zangplein Zoek een andere cursus