Omschrijving

De klarinet geeft kleur aan muziek

De klarinet is het hart van de harmonie. De klankkleur combineert perfect met strijkers, piano en andere blaasinstrumenten. Maar voordat je kunt meespelen in een orkest leren we je alles over het houten blaasinstrument. Hoe je deze in elkaar zet (van rietje tot mondstuk). Hoe je erop blaast. En hoe je vanuit noten het juiste ritme erop speelt.

Als je de basis met kinder- en volksliedjes onder de knie hebt, speel je muziek die bij jou past. Pop, rock, jazz, klassiek of wereldmuziek. Wat je smaak ook is, met de klarinet leg je straks jouw hele gevoel in jouw muziek.

klarinet vanaf 21 jaar
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Noten leer je meteen spelen op de klarinet.
  • We helpen je (eventueel) klaar te zijn voor het meespelen met een harmonie. Ook kun je lid worden van het Clarinet Choir Weert: een orkest met alleen maar klarinetten in alle soorten en maten.
  • Je begint met spelen op een besklarinet. Ken je de basis? Dan kun je overstappen naar een es-, alt- of basklarinet.
  • De lesdag en -tijd spreek je in overleg met je docent af.

Tips ter voorbereiding

  • Je hebt geen specifieke voorkennis of ervaring nodig.
  • Je kunt de instrumenten zelf aanschaffen, maar ook huren. Via een vereniging krijg je deze vaak in bruikleen.
  • Voor de eerste les stem je met de docent af welk instrument, mondstuk en rietje je nodig hebt.
  • Ben je lid van een vereniging? Meld je dan via jouw vereniging aan bij RICK. Het lesgeld kan dan variëren vanwege gemeentelijke subsidies voor verenigingen en regelingen vanuit de vereniging zelf.
  • De aangegeven cursusprijs is een vanaf-prijs. De standaardprijs is gebaseerd op 10 lessen van 30 minuten. Bekijk hier alle mogelijkheden qua aantal lessen en aantal minuten per les. Geef bij je inschrijving bij het veld ‘Opmerking’ aan voor welke samenstelling je kiest.

Onze docent(en)

Cyrina van der Bolt
John van Peij

Samen sta je sterk. Docente Cyrina van der Bolt helpt haar leerlingen vanuit hun eigen kracht en interesses betere muzikanten te worden. “Als docent ben ik altijd positief kritisch. Je kunt alleen leren door dingen die minder goed gaan, te oefenen en te herhalen. Zo word je steeds sterker in je muziekspel. Hiervoor is geen ‘universele’ aanpak. Iedere leerling is uniek. Ik pas de lessen aan elk individu aan.”

Als docent geniet Cyrina er ontzettend van als haar leerlingen muziek maken. Maar wanneer mensen samen muziek spelen dan overtreft dit alles. “Bij goed samenspel vallen alle puzzelstukjes op hun plek. Dat is echt prachtig. Met anderen spelen is ontzettend leuk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je medespelers. Dit geweldige gevoel wil ik ook mijn leerlingen laten ervaren.”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

klarinet vanaf 21 jaar

Docent(en)
Cyrina van der Bolt John van Peij
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Maandag, Dinsdag, Zaterdag
Aantal
10 lessen jaarcursus - start vanaf september 2020, instromen kan tussentijds.
Doelgroep
vanaf 21 jaar
Startdatum
31 augustus 2020
Lesduur
30 min.
Code
KLLK
Prijs
399,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert, Gemeente Weert, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Muziek, Instrument Zoek een andere cursus