Omschrijving

Niveau 1 Opleiding Assistent-dirigent

Werk je al met zingende kinderen of volwassenen en wil  je jouw vaardigheden voor het leiden van een koor uitbreiden? Wil je graag je eigen slagwerkensemble gaan leidingen Kun je tips gebruiken als beginnende dirigent?  Of wil je eerst eens ervaren  of dirigeren iets voor jou is?

Dan is de oriëntatie cursus een  goede, laagdrempelige cursus om hier achter te komen.  Ook heel geschikt voor leerkrachten  die werkzaam zijn in het onderwijs.

Algemeen:

In Limburg is een enorm tekort aan aankomende dirigenten voor (kinder)koren ,slagwerk ensembles en (jeugd)harmoniën/fanfares. Om in deze behoefte te voorzien verzorgt  RICK in samenwerking met het VNK en de LBT en LBM een deel van de opleiding tot Assistent-dirigent.

Hoe zit  de Provinciale  Opleiding Assistent-dirigent in elkaar?

De cursus is opgezet als drietrapsraket. Waarbij met name de begincursus laagdrempelig is, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen instromen.

Oriëntatiecursus  Dirigeren;

Inhoud cursus

Je maakt kennis met het dirigeren en wat daar zoal bij komt kijken. Vooral  bedoeld voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met dirigeren. Je  gaat praktisch aan de slag met onderwerpen als repetitietechniek, stemvorming, slagtechniek en muziektheorie. Als je de eindoefening, een praktijkopdracht met een projectkoor of slagwerkensemble, goed afrondt ontvang je een officieel certificaat van het VNK of de LBT of LBM. Je bezit dan niveau 1 van de provinciale opleiding ‘Assistent Dirigent’.

Verdiepende modules

In de cursus behandelen we tijdens de eerste lessen een aantal algemene onderwerpen. Voor de laatste  lessen kies je van tevoren een verdiepende module. Wil je bijvoorbeeld aan de slag als dirigent voor een koor, een slagwerkensemble of (jeugd)harmonie? Wij zorgen ervoor dat je specifieke vaardigheden leert die passen bij jouw interessegebied.

Zo wordt er in de koormodule ook aandacht besteed aan het zingen met kinderen en in de slagwerkmodule komt o.a. instrumentkennis aan bod.

Iets voor jou?

Lijkt het je leuk om in de toekomst iets met dirigeren te gaan doen, of ben je al werkzaam als  beginnend dirigent en wil je jouw vaardigheden verder ontwikkelen? Meld je dan snel aan!

Na je aanmelding krijg je eerst een proefles. Daarin leggen we uit wat de cursus precies inhoudt en kun je beslissen  of de deze cursus iets voor jou is.

Het VNK-Limburg en de LBT geven een subsidie ter stimulering voor deelname aan deze cursus. Cursisten komen in aanmerking voor een subsidie van 90% van het totale bedrag als ze aan de volgende voorwaarden voldoen. De cursist is 25 jaar of jonger, woont in Limburg en rondt de cursus positief af en behaalt het certificaat. Heb je vragen over de regeling? Neem contact op met Rita Scheffers, E: r.scheffers@ricknet.nl.

Over onze docent

Docent Leo Smeets is koor- en orkestdirigent. Hij dirigeert diverse koren in de regio Noord-Limburg en Midden-Brabant. Zijn kennis en ervaring deelt hij al vele jaren met dirigenten via deze cursus. 

Oriëntatiecursus ‘Dirigeren’
Onze docent(en)
Vraag?

Onze docent(en)

Ad Triepels
Leo Smeets

Bij docent Ad Triepels leer je een feilloze basis. Het secuur lezen van noten en het ‘strak’ spelen ervan helpt je om naadloos aan te sluiten bij een harmonie of fanfare.  Dit doet Ad met veel geduld en enthousiasme. Hij heeft al veel leerlingen opgeleid tot goede en ervaren slagwerkers. Van jongens en meisjes, van jong tot oud. Ad heeft ook veel ervaring met leerlingen die moeite hebben met zelfvertrouwen, concentratie of sociale vaardigheden. De lijfspreuk van Ad is 'Dit kan niet, bestaat niet'.  Samen met de leerling gaat hij voor een goed resultaat én veel plezier.

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

Oriëntatiecursus ‘Dirigeren’

Docent(en)
Ad Triepels Leo Smeets
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Zaterdag (09:30 - 11:00 uur)
Aantal
10 lessen
Doelgroep
Nog niet bekend
Startdatum
14 maart 2020
Lesduur
90 min.
Code
848
Prijs
233,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert, Gemeente Weert
291,00 Je woont in Gemeente Heeze-Leende, Overige gemeenten
(De prijs kan variëren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiële middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)
Opmerkingen

Lesdata: 14-3-2020/ 28-3-2020/ 11-4-2020/ 18-4-2020/ 25-4-2020/ 16-5-2020/ 30-5-2020/ 6-6-2020/ 13-6-2020 en 27-6-2020 Practicum

Welke module wil je volgen:

* Koor
* Slagwerk
* Harmonie/fanfare

noteer het bij de bijzonderheden.

Na afronding komen cursisten t/m 25 jaar in aanmerking voor subsidie via de VNK (tot zelfs 90%!).

 

 

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Muziek, Special skills Zoek een andere cursus