Omschrijving

Oriëntatiecursus Dirigeren

Begeleid jij een kinder- of volwassenkoor en wil  je jouw vaardigheden verder ontwikkelen? Wil je graag je eigen slagwerkensemble leiden? Kun je tips gebruiken als beginnende dirigent? Of wil je eerst eens proeven of dirigeren iets voor jou is? Met de oriënterende cursus Dirigeren komen een aantal algemene onderwerpen aan bod. Je maakt kennis met het dirigeren en wat daar zoal bij komt kijken.

Daarnaast kies je van tevoren een verdiepende module. Wil je bijvoorbeeld aan de slag als dirigent voor een koor, een slagwerkensemble of (jeugd)harmonie? Wij zorgen ervoor dat je specifieke vaardigheden leert die passen bij jouw interessegebied. Zo wordt er in de koormodule ook aandacht besteed aan het zingen met kinderen en in de slagwerkmodule komt o.a. instrumentkennis aan bod.

Oriëntatiecursus ‘Dirigeren’
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Je gaat praktisch aan de slag met onderwerpen als repetitietechniek, stemvorming, slagtechniek en muziektheorie.
  • Naast algemene onderwerpen krijg je een verdiepende module die toegespitst is op jouw interessegebied.
  • De oriënterende cursus is laagdrempelig zodat zoveel mogelijk mensen kunnen instromen. Na deze cursus kun je verder met niveau 2: de basiscursus Dirigeren.
  • Als je de eindoefening, een praktijkopdracht met een projectkoor of slagwerkensemble, goed afrondt ontvang je een officieel certificaat van het VNK of de LBT.
  • Deze cursus sluit aan bij de  Provinciale Assistent-dirigent opleiding. Deze gaat in 2021 van start.

 

Tips ter voorbereiding

  • Na je aanmelding krijg je eerst een proefles. Daarin leggen we uit wat de cursus precies inhoudt en kun je beslissen  of de deze cursus iets voor jou is.
  • Na afronding komen cursisten t/m 25 jaar in aanmerking voor subsidie via de VNK (tot zelfs 90%!).

Onze docent(en)

Ad Triepels
Leo Smeets

Bij docent Ad Triepels leer je een feilloze basis. Je hoeft niet onzeker te zijn, Ad is een geduldige en enthousiaste docent. Hij heeft al veel leerlingen opgeleid tot goede en ervaren slagwerkers. Van jongens en meisjes, van jong tot oud. Ad heeft ook veel ervaring met leerlingen die moeite hebben met zelfvertrouwen, concentratie of sociale vaardigheden. De lijfspreuk van Ad is 'Kan niet, bestaat niet'.  Samen met de leerling gaat hij voor een goed resultaat én veel plezier.

Docent Leo Smeets legt tijdens de lessen een stevige basis voor het bespelen van de hoorn. “De eerste lessen werken we aan de juiste stand van de lippen die nodig is om het instrument te bespelen. Bij een hoorn moet je echt even doorzetten, maar als de basis goed zit dan komt de rest vanzelf. Samen werken we aan een goede techniek zodat je steeds verder groeit als muzikant.” Als ervaren hoornist draagt Leo zijn kennis en kunde over op zijn leerlingen. “Zo zijn zij echt in staat zich het instrument volledig eigen te maken. Je ontdekt hoe mooi de hoorn is en zult er vele ‘kilometers’ op maken.”

Naast docent hoorn is Leo Smeets ook koor- en orkestdirigent. Hij dirigeert diverse koren in de regio Noord-Limburg en Midden-Brabant. Zijn kennis en ervaring deelt hij al vele jaren met dirigenten. 

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

Oriëntatiecursus ‘Dirigeren’

Docent(en)
Ad Triepels Leo Smeets
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Zaterdag (09:30 - 11:00 uur)
Aantal
10 lessen tijd in overleg
Doelgroep
vanaf 18 jaar
Startdatum
17 oktober 2020
Lesdata
17 oktober 2020
31 oktober 2020
7 november 2020
14 november 2020
21 november 2020
12 december 2020
19 december 2020
9 januari 2021
16 januari 2021
23 januari 2021
Lesduur
90 min.
Code
848
Prijs
233,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert, Gemeente Weert
291,00 Je woont in Gemeente Heeze-Leende, Overige gemeenten
(De prijs kan variëren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiële middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)
Opmerkingen

Noteer bij je inschrijving in het veld 'Opmerkingen' welke verdiepende module je wil volgen: koor, slagwerk of harmonie/fanfare.

 

 

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!

Muziek, Special skills Zoek een andere cursus