WIL JIJ HET NIEUWS HALEN? KOM DAN NAAR RICK
Terug naar Nieuwsoverzicht

WIL JIJ HET NIEUWS HALEN? KOM DAN NAAR RICK

01-09-2016
Categorie: Beeldend, RICK, Theater

18 september THEMADAG KRANT bij RICK (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie). Werk mee aan het ontwerpen en maken van een paperdress. Of steel de show op onze catwalk en show de paperdress tijdens de show! Je krijgt voorafgaand presentatieles van Tineke Prins. Droom je van modellenfoto’s? Laat ze meteen maken door onze fotografie docenten en hun cursisten.

We laten ons op zondag 18 september van onze meest spectaculaire en creatieve kant zien! De Muntpassage wordt omgetoverd tot een waanzinnige catwalk. Heel veel activiteiten van de afdeling BEELDEND worden getoond. De themadag duurt van 13:00 – 16:00 uur.

Steel de show op de catwalk

Diverse kunstenaars die werkzaam zijn als docent bij onze instelling gaan mensen ‘aankleden’ met kranten (hoeden, kragen, hoofddeksels en sierraden.).

De versierde modellen zullen dan door dramadocenten worden klaargestoomd voor de catwalk. De vakdocenten fotografie en hun cursisten leggen alles vast. Uiteraard is er muzikale ondersteuning vanuit van een DJ bij de catwalk show.

 

Met kranten doe je zoveel meer!

Ooit gehoord van sierraden uit krantenpapier? Wij laten je graag zien wat voor moois je allemaal kan maken van krantenpapier. En als je wilt doe je mee en neem je het zelfgemaakte sieraad mee naar huis. Er zijn vakdocenten aanwezig om iedereen te begeleiden zodat het zeker lukt om iets moois te maken.

En wat dacht je van bloemen van krantenpapier? Een leuke bezigheid voor alle leeftijden en ook nog relatief eenvoudig. Je kunt zelfs je serviesgoed aanvullen met kranten: als je stevige bakjes vouwt van krantenpapier, kun je de popcorn, chips of nootjes origineel presenteren. Docente Sjan is aanwezig om je de techniek te leren: leuk voor een kinderfeest, maar ook gewoon voor de gezelligheid op je eigen keukentafel.

 

Jouw debuut op de catwalk!

De jurken en accessoires van papier worden helemaal geweldig. Ongetwijfeld zijn er in de regio Weert prachtige dames die de catwalk willen betreden. Jong en oud, iedereen is welkom aan zich te laten aankleden door kunstenaars. Ook voor mannen worden prachtige kostuums en hoeden gemaakt. Twijfel je nog een beetje over je zelfverzekerde houding op het podium? Laat die angst maar varen, want Tineke Prins gaat met de modellen aan de slag. Je leert tijdens een korte workshop hoe je het beste overkomt bij je publiek. Ze leert jou trucjes waardoor niemand in de gaten heeft dat het jouw debuut op de catwalk is.

Wil je dolgraag meedoen aan onze THEMADAG KRANT en je alvast aanmelden als model, mail dan naar info@ricknet.nl. Ook kunstenaars die mee willen werken aan het maken van een jurk, kostuum of hoed, bel ons of zorg ervoor dat je 18 september aanwezig bent op het Collegeplein in Weert.

RICK zorgt voor alle benodigde materialen.

 

Krantenletters, waar komen ze eigenlijk vandaan?

De Romeinse kapitaal is de ‘stamvorm’ van de huidige lettertypes in de krant. Jan Bustin is docent Kunstgeschiedenis en zal fascinerende verhalen vertellen over oude- en huidige lettertypes.

De keramiekafdeling laat je zien hoe vanuit kleitabletten kranten worden gedrukt. Een oude techniek, die eigenlijk nog steeds gebruikt wordt maar dan op een moderne manier met de huidige middelen.

KOM ZONDAG 18 SEPTEMBER NAAR DE THEMADAG AFDELING BEELDEND ENTHEATER.
THEMA KRANT: LAAT JE ‘INPAKKEN’ EN ONTDEK ALLES OVER DE ACHTERGROND EN MOGELIJKHEDEN VAN DE KRANT!

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus