RICK in het voortgezet onderwijs
Terug naar Nieuwsoverzicht

RICK in het voortgezet onderwijs

21-12-2016
Categorie: Beeldend, Dans, In het onderwijs, RICK, Theater, Visuele media

De afgelopen dagen is RICK weer actief geweest in en vooral met leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Dit keer waren het leerlingen van Het College Weert en het BRAVO! College Cranendonck.

Maandag en dinsdag kreeg RICK in het kader van het vak CKV bezoek van 160 4e jaars VWO-leerlingen van Het College Weert.

Op maandag stonden workshops beeldend 2D en fotografie op het programma. De leerlingen hebben hun fantasie de vrije loop laten gaan en een eigen creatie bedacht, geïnspireerd door het schilderij van Jeroen Bosch, De Tuin der lusten. Erg gaaf!! Ook ontworpen ze eigen platenhoezen met afbeeldingen van Lady Gaga. Bij de fotografieworkshops zijn ze de DoKa ingedoken en hebben ze zich beziggehouden met portretfotografie en hun eigen emoties daarbij.

Dinsdag vonden bij RICK toneelworkshops plaats met als uitgangspunt ‘Film’. Maak en regisseer je eigen scene! Daarnaast gingen de leerlingen ook naar Dansschool Fresh voor workshops Cheerleading en Breakdance.

Op het BRAVO! College Cranendonck heeft RICK zijn steentje bijgedragen aan het goede doel. De school had verschillende kerstworkshops georganiseerd, waarbij eerstejaars en tweedejaars leerlingen kunstzinnige producten hebben gemaakt ten behoeve van de kerstmarkt. De opbrengst van de kerstmarkt gaat naar het Glazen Huis in Budel. RICK heeft samen met de leerlingen kerstballen beschilderd en Kerst-shirts gemaakt.

IMG-20161220-WA0014.jpg

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus