Directeur RICK vertrekt met vervroegd pensioen
Terug naar Nieuwsoverzicht

Directeur RICK vertrekt met vervroegd pensioen

16-09-2019
Categorie: RICK

Per 1 januari 2020 gaat huidige directeur-bestuurder bij RICK Emile Florack met vervroegd pensioen. “Na zeven boeiende jaren bij RICK, maak ik nu meer tijd om te genieten van mijn familie en hobby’s.”   

Emile kwam in een roerige tijd bij RICK binnen. Gemeenten gaven de culturele sector fikse bezuinigingsopdrachten mee. Zijn opdracht: bouw aan een duurzame toekomst voor RICK. “Een mooie en spannende uitdaging! Als ik terugkijk denk ik ‘missie geslaagd’. RICK heeft een enorme groei doorgemaakt”, vertelt Emile.

“RICK heeft zich duidelijk geprofileerd in het onderwijs. Inmiddels zijn we echt een partner voor kwalitatief aanbod voor binnen- en buitenschoolse cultuureducatie. Ook is er een grote verandering in klantfocus ingezet. In plaats van aanbodgericht te denken staan nu de behoeften van de klant steeds meer centraal in onze dienstverlening. Daarnaast spelen we in op vraag vanuit maatschappelijke en sociale organisaties. Kunst als middel om maatschappelijke thema’s beter te begrijpen, culturele tegenstellingen te overbruggen en mensen met elkaar te verbinden.” In 2018 is RICK verhuisd naar de Wilhelminasingel. “Dit zorgt letterlijk voor meer zichtbaarheid. Tegelijkertijd hebben we zo flink op de kosten kunnen besparen.” 

De procedure voor de opvolging als directeur-bestuurder is door de Raad van Toezicht samen met het managementteam in gang gezet. Hoewel Emile RICK verlaat als directeur-bestuurder is er geen definitief afscheid. “Ik ben twee weken geleden begonnen met pianoles bij RICK!”

 

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus