Succesvol gezamenlijk concert Clarinet Choir Weert en The Strings in Stein
Terug naar Nieuwsoverzicht

Succesvol gezamenlijk concert Clarinet Choir Weert en The Strings in Stein

05-06-2019
Categorie: Muziek, RICK

Op zondag 26 mei reisde het Clarinet Choir Weert (CCW) af naar Stein af voor een gezamenlijk concert met The Strings. Vorig jaar waren The Strings in Weert te gast en nu was het CCW uitgenodigd om naar Stein te komen. Het concert werd geopend door het Mandoline Orkest onder leiding van Annemie Hermans, dat een vijftal stukken speelde. Bij het laatste stuk, Marina van Rocco Granata, speelde Jeroen Schaafsma de solopartij op accordeon. Vervolgens volgde een blok van drie stukken door het CCW, waaronder de Adiemus Medley van Karl Jenkins.

Na de pauze was het de beurt aan het Mandoline Ensemble, wederom onder leiding van Annemie Hermans, met drie stukken. Bij Baska Voda speelde Leoniek Hermans de solopartij op klarinet. Daarna was het nogmaals de beurt aan het CCW met drie stukken, waaronder het oorspronkelijk voor harmonie geschreven What’s The Weather Like Today?  van Steven Henry, dat nu voor het eerst door een clarinet choir werd uitgevoerd.

Toen het tijd was voor het laatste stuk, vertelde dirigent John van Peij dat het CCW allerlei muziekstijlen (funky, marsmuziek, jazz) had gespeeld en dat er nu afgesloten zou worden met symfonische rockmuziek, namelijk Mother Earth van Within Temptation. Zodra slagwerker Ronny een spetterende solo inzette op het drumstel werd duidelijk wat voor muziek dat is: mocht er toevallig iemand in het publiek ingedut zijn, dan was die nu meteen wakker! Dat het publiek ook deze muziek waardeerde werd duidelijk na het daverende applaus dat volgde.

Het CCW (het klarinetensemble van RICK Weert) en het Mandoline Ensemble The Strings sloten het concert gezamenlijk af met twee nummers. Het laatste van deze twee betrof In The Mystic Land Of Egypt van Albert W. Ketèlby. Als toegift werd het laatste deel van dit werk nogmaals gespeeld, tot grote tevredenheid van het publiek. Het applaus en de opmerkingen na afloop van het concert maakten duidelijk, dat het publiek volop genoten had van dit gezamenlijke concert!

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus