Neemt u het stokje over?
Terug naar Nieuwsoverzicht

Neemt u het stokje over?

28-02-2013
Categorie: Muziek
Rick, Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie, biedt in samenwerking met de Verenigde Nederlandse Korenorganisaties (VNK) Limburg een Oriëntatiecursus Koordirectie aan. De cursus is laagdrempelig en niet alleen bedoeld voor (beginnende) koordirigenten, maar ook voor leerkrachten uit het basisonderwijs, Pabo-studenten en bevlogen koorleden. Kortom iedereen die regelmatig met een groep zingende mensen werkt.

Deze praktijkgerichte cursus start op zaterdag 16 maart, van 11.00 tot 13.00 uur en vindt plaats bij Rick, Beekstraat 27 in Weert.

Tijdens de Oriëntatiecursus Koordirectie krijgen cursisten 10 weken lang de gelegenheid kennis te maken met het dirigeren en alles wat daarbij komt kijken. Er wordt gewerkt vanuit de praktijk en aan de hand van repertoire dat de cursist zelf inbrengt. Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen, zijn repetitietechniek, stemvorming en muziektheorie. Na afloop van de cursus krijgen alle deelnemers persoonlijk advies over verdere scholingsmogelijkheden.

Rick kan de cursus voor het jaar 2013 aanbieden in de vorm van 10 lessen van 2 uur voor € 226,-. Dit is inclusief lesmateriaal. Inwoners van de provincie Limburg krijgen het lesgeld gedeeltelijk terug als ze hun certificaat na afronding opsturen naar het VNK: jongeren tot 25 jaar zelfs 90% en iedereen vanaf 25 jaar krijgt 75% gesubsidieerd. Kortom een unieke kans om deze opleiding (eindelijk) te gaan volgen.

Dirigenten en onderwijzers

De cursus is zeer geschikt voor koordirigenten, maar zeker ook voor groepsleerkrachten uit het onderwijs en Pabo Studenten.

Geïnteresseerd in de Oriëntatiecursus Koordirectie? Ga voor meer informatie en/of inschrijven naar www.ricknet.nl of neem contact op met Rick via tel. 0495 – 533954 en vraag naar Rita Scheffers.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus