Limburgse band United by Music Limburg
Terug naar Nieuwsoverzicht

Limburgse band United by Music Limburg

16-04-2019
Categorie: Muziek, RICK, Rockplein, Zang

United by Music geeft muzikaal getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans om op te treden. De wens van Weerter Mingus Cox, drummer bij United by Music, is om een band in Limburg starten. Bandleden zijn inmiddels gevonden; maar gitaristen, toetsenisten (piano, keyboard) en blazers (mondharmonica, saxofoon, trompet, trombone) worden nog gezocht!

Wil jij je als muzikant aansluiten bij de Limburgse band? Meld je snel aan via info@unitedbymusic.nl.
Oefenen gebeurt bij RICK in Weert. Na een aantal maanden oefenen verwacht men op het podium te staan en dan zal heel Limburg kennis gaan maken met United by Music. Oprichter Joris van Wijngaarden: “We gaan Limburg verrassen en vermaken. We praten niet over beperkingen, maar over goede muziek maken. Het is geweldig om mensen te zien stralen op een podium en daar gaan we voor.”

United by Music wil zoveel mogelijk getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans geven om op het podium te staan. Inmiddels zijn er in Nederland al 3 bands van United by Music. In totaal zijn 34 artiesten geselecteerd die regelmatig optreden. Mingus Cox, drummer bij United by Music woont in Weert en wilde graag ook in Limburg een band opstarten. Vanuit Punt Welzijn werd Jordy Jennen ingeschakeld, die Jan van Dongen (RICK), Theo Cox (vader Mingus) en later Viviane Duijsters (BE) samen met een United by Music vertegenwoordiging om tafel kreeg. Na twee jaar aan de slag te zijn geweest, is hier het eerste resultaat. Een startkapitaal werd geschonken door de Kiwanis en er is meteen een samenwerking met het RICK.

 

 

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus