IEDEREEN OP DE CATWALK TIJDENS THEMADAG RICK
Terug naar Nieuwsoverzicht

IEDEREEN OP DE CATWALK TIJDENS THEMADAG RICK

22-09-2016
Categorie: Beeldend, In het onderwijs, RICK, Theater

Afgelopen zondag 18 september werd de THEMADAG KRANT bij RICK (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie) georganiseerd. In de MUNTPASSAGE werd iedereen uitgenodigd om met kunstenaars kleding van papier te maken en daarna de rode loper te betreden. Iedereen liet zich van zijn meest creatieve kant zien! De Muntpassage werd omgetoverd tot een waanzinnige catwalk.

Kinderen stelen de show!

Veel kunstenaars die bij RICK lesgeven hadden voor alle bezoekers leuke activiteiten in petto.

Els Maes maakte prachtige portretten op de winkelruiten. Om 16:00 uur stonden de kinderen in de rij om de prachtige portretten op te halen om ze thuis in te lijsten. Danielle Coppen maakte een prachtige hoed die vele malen in beeld kwam op de catwalk. Emmy van de Venne was continue aan de slag om met de kinderen prachtige kleding te maken. Het was een daverend succes en de spontane mannequins straalden op de catwalk.

Met kranten doe je zoveel meer!

Ooit gehoord van sierraden uit krantenpapier? Onze docent EDELSMEDEN, Harry van Ekert, produceerde de mooiste kettingen en armbanden uit krantenpapier. Zijn voorbeeld werd door velen gevolgd en er werd druk geknipt, gevouwen en geplakt aan zijn tafel. Docente Sjan vouwde stevige bakjes van krantenpapier. Daarin kun je leuke of lekkere dingen bewaren.

Promotie RICK!

Het was een heerlijke zonnige THEMADAG waarop veel mensen uit Weert en omgeving hebben kennisgemaakt met RICK en alle activiteiten. We merken deze week dat naar aanleiding van de THEMADAG KRANT van de afdelingen BEELDEND EN THEATER veel gebeld en gemaild wordt over ons cursusaanbod. En…. de inschrijvingen blijven binnenstromen. Dat vinden we natuurlijk superfijn!

De cursussen starten na de KERMIS, dus inschrijven kan nog steeds. Heb jij ambitie om te SCHILDEREN? Wil je graag (leren) EDELSMEDEN? Of wl je met Sjan KALLIGRAFEREN?

Bekijk het aanbod op onze website www.ricknet.nl en vul zo snel mogelijk een inschrijfformulier in. Op de website vind je ons volledige cursusaanbod. Mocht je hulp nodig hebben om een cursus te vinden die bij je past, bel dan met 0495-533954.

18 SEPTEMBER VOND DE SUCCESVOLLE THEMADAG AFDELING BEELDEND EN THEATER PLAATS: THEMA KRANT: LAAT JE ‘INPAKKEN’ DOOR RICK, IS LETTERLIJK GELUKT!

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus