Creatieve bezigheden op dinsdagavond bij Bruggerhof in Hunsel
Terug naar Nieuwsoverzicht

Creatieve bezigheden op dinsdagavond bij Bruggerhof in Hunsel

28-11-2013

Op 17 december wordt van 19:00 – 21:30 uur een informatieavond gehouden over de opzet van de cursus Tekenen en Schilderen in Bruggerhof, die van start gaat in januari 2014. Theo Vleeshouwers (vakdocent bij Rick) zal persoonlijk aanwezig zijn om uitleg te geven over de lesinhoud en het programma.

Rick (Regionaal Instituut voor Cultuur- en kunsteducatie) heeft het initiatief genomen om samen met Wonen Limburg en Land van Horne de cursus per januari aan te bieden. Aangezien beide partijen een bijdrage leveren aan de kosten voor deze cursus (waarvoor dank), kunnen we de cursus voor een gereduceerd tarief aanbieden.

Eindelijk een kwalitatief hoogwaardige cursus voor zowel de ouderen die verblijven bij Bruggershof, alsmede voor overige geïnteresseerden uit Hunsel en omliggende dorpen.

Docent

Theo Vleeshouwers (al sinds 1979 als docent verbonden aan Rick) heeft talent om cursisten de basistechnieken aan te leren. Zijn zorgvuldig opgebouwde vakkennis en de rust waarmee hij de materie behandelt zijn een ideale combinatie. Een aantal cursisten die bij Theo de cursus volgen in Weert zijn tijdens de Open Dag aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Zij zullen ook beamen dat de docent zeer goed is in zijn vak en het niveau perfect aanpast aan de cursist, ook indien dat varieert binnen de cursusgroep. Beginners krijgen de basistechnieken aangeleerd en gevorderden worden uitgedaagd om meer uit zichzelf te halen.

Vrijblijvend een kijkje nemen

Wilt u vrijblijvend komen kijken of de schildercursus iets voor u is, dan kan dat op 17 december vanaf 19:00 uur bij Bruggerhof in Hunsel. Onder het genot van koffie en thee geeft Rick een impressie van de mogelijkheden.

Waarom voor u?

Het officiële lesprogramma start in januari 2014 (op dinsdagavond). Was u al van plan om te gaan tekenen en schilderen in januari? Waren er bezwaren met vervoer of vond u de prijs een bezwaar?

Dan zijn die nu weg: de cursus wordt zeer betaalbaar aangezien Wonen Limburg en Land van Horne het initiatief financieel steunen. Beide sponsors beseffen hoe belangrijk het is dat ouderen een creatieve en zinvolle dagbesteding hebben, een moment in de week om naar uit te kijken en intens genieten van het groepsgebeuren dat ook bij een dergelijke cursusgroep hoort. Ze hebben dan ook geen seconde getwijfeld om dit initiatief een warm hart toe te dragen en daar waar mogelijk steun te bieden.

Kom in ieder geval een kijkje nemen tijdens onze informatie avond en laat u inspireren.

Aanmelden voor de informatie avond kan per mail op info@ricknet.nl of u belt met Rick 0495-533954 (vragen naar Marianne Gehlen).

De cursusinhoud volgens de docent

De basis

Evenals bij een taal (het ABC) kent het tekenen en schilderen ook een taal namelijk beeldtaal, deze wordt ook wel beeldelementen genoemd.

Deze beeldelementen zoals lijn, vorm, ruimte en kleur enz. zijn het ABC van het tekenen en schilderen. Beheers je die elementen dan kun daar zelf mee gaan combineren en dus beeldend een verhaal vertellen.

In deze reeks gaan we met een aantal beeldelementen aan de slag.

Toepassingen:

Als je eenmaal de beeldelementen redelijk beheerst kun je gaan experimenteren met diverse technieken zoals pastel, aquarel, acryl, gemengde technieken. Ook gaan we onderzoeken op wat voor wijze je onderwerpen kunt verbeelden, wil je dat na de aanschouwing doen (in de volksmond realistisch genoemd) of wil je meer iets suggereren, een impressie van iets weergeven of wil je op een abstracte wijze je uitdrukken.

Tot slot, tekenen en schilderen is weggelegd voor iedereen die open staat voor de mogelijkheden die het in zich heeft en graag wil leren.

Theo Vleeshouwers

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus