Beeldend en Beiaard
Terug naar Nieuwsoverzicht

Beeldend en Beiaard

09-05-2013
Categorie: Beeldend
Klokken spelen ongemerkt een belangrijke rol in ons leven: ze markeren de uren van de dag, en belangrijke momenten in ons leven worden onderstreept door klokken gelui. En als het carillon speelt hangt er een gezellige, zonnige sfeer in de stad.

Museum klok en Peel

Schilderdocente Danielle Coppen, en docente beeldhouwen Annemarie Verheyen gaan in dit voorjaarsproject met u op zoek naar een beeldende manier om uit te drukken wat de vorm, klank, betekenis van klokken is. Hiervoor gaat u naar het Museum Klok en Peel in Asten, bezoekt u de hoge plek in de Martinustoren waar u het Carillon (de beiaard) kunt bekijken en beluisteren, en maakt u een schilderij of leert Annemarie Verheyen u wat er komt kijken bij het maken van een gegoten bronzen 3 dimensionale vorm.

Wanneer, wat, waar, hoeveel kost het?

De start vindt plaats op zondag 2 juni, met een excursie naar het Museum Klok en Peel. Op dinsdag 4, 11 en 18 juni vinden de drie praktische lessen plaats bij Rick in Weert. Op 18 juni is het Open Toren Dag, en kunt u met de groep een speciaal bezoek brengen hoog in de toren bij Frank Steijns die dan een concert ten gehore brengt.

De kosten van dit bijzondere project bedragen € 85,-- per persoon exclusief materialen en andere bijkomende kosten (reiskosten, entree museum), inclusief koffie en thee.

Inlichtingen en inschrijven kan tot uiterlijk 27 mei bij Johannie van Tuel, tel. 533954, info@ricknet.nl

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus