1 loket voor wonen, welzijn en zorg in Nederweert
Terug naar Nieuwsoverzicht

1 loket voor wonen, welzijn en zorg in Nederweert

24-08-2017
Categorie: In de maatschappij, RICK

Twaalf instellingen in Nederweert willen samen één ontmoetings- en ondersteuningspunt voor alle inwoners in Nederweert realiseren. Daarvoor tekenden ze op woensdag 28 juni een intentieovereenkomst in het bijzijn van wethouder Geraats. Een stap op weg naar één loket voor wonen, welzijn en zorg in de gemeente.

De twaalf instellingen in Nederweert willen hun kennis en kunde delen om te komen tot één ontmoetingsplek voor alle inwoners, te vestigen aan de Kapelaniestraat.

Zich thuis voelen
Een plek waar inwoners zich thuis voelen, geholpen worden en elkaar ontmoeten. In het centrum van Nederweert waar veel ouderen wonen. De betrokken instellingen willen goede en adequate hulp en ondersteuning bieden, maar ook mogelijkheden geven voor mensen om elkaar te treffen, te ontspannen en te ontwikkelen.

Op weg naar 1 loket
De betrokken partijen beginnen met een inhoudelijke samenwerking. Vervolgens wordt toegewerkt naar gezamenlijke huisvesting van een aantal partijen. Hoe dit vorm gaat krijgen, wordt nog uitgewerkt. Hierbij wordt rekening gehouden met ontwikkelingen rondom de herhuisvesting van de bibliotheek, de renovatie van De Pinnenhof, de huisvesting van de Woningvereniging en De Zorggroep. Het streven is om in het najaar te komen tot een definitieve samenwerkingsovereenkomst.

Wie doen mee?
De partners die de samenwerking aangaan, zijn Woningvereniging Nederweert, Algemeen Maatschappelijk Werk, Centrum voor Jeugd en Gezin, Stichting Vorkmeer, Stichting Bibliocenter, Stichting RICK, Stichting Pedagogisch Sociaal Werk, Buurtzorg Nederweert, Stichting Vluchtelingenwerk Nederweert, Stichting Gemeenschapshuis De Pinnenhof, Steunpunt mantel- en vrijwilligerszorg (Stichting Zorggroep Noord- en Midden Limburg) en gemeente Nederweert.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus