RICK VOOR JONG & OUD
Terug naar Nieuwsoverzicht

RICK VOOR JONG & OUD

20-01-2014

RICK laat nadrukkelijk meer van zich horen. Zo wordt de opening van ‘Weert 600 jaar’ in de Poort van Limburg op 1 januari mede opgeluisterd door een strijkorkest en trompettisten van RICK én de RICK Big Band. “We leveren een klinkende bijdrage”, zegt Emile.

Het gevarieerde aanbod van RICK wordt komend jaar in o.a. het basisonderwijs over de volle breedte zichtbaar. Via Marktplaats Ku+Cu programma’s maken de scholen kennis met diverse vormen van kunst en cultuur rond ‘Weert 600 jaar’. Zo’n 3000 leerlingen gaan aan de slag met o.a. het dagelijks leven van ridders, een ontdekkingstocht naar het eigen verleden, de geschiedenis van hun eigen wijk en de geboorte van hun eigen stad. Allerlei vormen van kunst, cultuur en geschiedenis komen aan bod.

Gemeentearchief, RICK en Bibliocenter trekken hierin samen op.

Ook in het voortgezet onderwijs maken vakdocenten van RICK kunst- en cultuuronderwijs toegankelijk in zo’n 50 klassen van Kwadrant. Met kunst en cultuur leren leerlingen zichzelf en hun achtergrond beter kennen.

TOP 3 van Emile Florack

1. Cultuurwijzer.

Vindt u behoud en stimulering van kunst en cultuur belangrijk of heeft u er weinig mee op? Samen met Bibliocenter, Munttheater en Bosuil stelt RICK een cultuurwijzer samen waar u uw visie kunt toetsen aan uw politieke kleur. Binnenkort staat de cultuurwijzer online.

2. De ensembles van RICK.

Kom en speel mee met de vele ensembles van RICK: het Clarinet Choir, het Seniorenorkest, het Strijkorkest, het zangkoor, de Big Band, de keyboardgroep. Deelname staat ook open voor niet cursisten van RICK.

3. Supercadeau: een cursus van RICK!

Bijvoorbeeld een Teken- en Schildercursus, of een cursus Presentatie en Toneel o.l.v. Tineke Prins. Geschikt voor alle leeftijden. Voor 5-8-jarigenis er Spelenderwijs: 10 lessen waarin jonge kinderen spelenderwijs kennis maken met een instrument naar keuze: piano, viool, keyboard of gitaar. 

Voor een origineel cadeau: zie www.ricknet.nl

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus