RICK geeft basisonderwijs creatieve kalender cadeau
Terug naar Nieuwsoverzicht

RICK geeft basisonderwijs creatieve kalender cadeau

01-03-2021
Categorie: In het onderwijs

Na al die weken thuis zitten, is het een verademing om weer op school te kunnen zijn. Om voor creatieve inspiratie te zorgen, geeft RICK het basisonderwijs een inspirerende kalender cadeau. In de jaarkalender staan korte culturele opdrachten die de leerkracht wekelijks met de eigen groep kan doen. RICK deelt de cadeaus coronaproof uit aan 39 basisscholen in Weert, Nederweert, Cranendonck en Heeze-Leende.

Leerkrachten kunnen de creatieve opdrachten gebruiken om de dag mee te starten, na de pauze of als de groep een beetje indut. De oefeningen vergroten het concentratievermogen van de kinderen en brengen energie. ‘We kunnen ons voorstellen dat de grootste focus nu ligt op rekenen en taal. Maar ook creativiteitsontwikkeling blijft belangrijk’, geeft Marieke Scharroo, cultuurcoach bij RICK, aan.  ‘Om leerkrachten van het basisonderwijs te helpen toch op een laagdrempelige manier bezig te zijn met cultuureducatie hebben we samen met onze vakdocenten een speciale kalender gemaakt waarmee de leerkrachten naast hun reguliere lessen toch aandacht kunnen besteden aan kunst en cultuur.’

De kalender bestaat uit korte opdrachten in verschillende kunstdisciplines: beeldende kunst, drama, dans, taal en muziek. Hiermee hoopt RICK met leuke creatieve opdrachten bij te dragen aan een fijne hervatting van het onderwijs op basisscholen. En mocht de kalender te snel slijten?

Je kunt de creatieve kalender hier downloaden

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus