Impact maken met een culturele inslag
Terug naar Nieuwsoverzicht

Impact maken met een culturele inslag

13-03-2023
Categorie: In de maatschappij, RICK

Op zaterdag 25 maart is van 10.00 tot 15.00 uur een inspirerende DIY-dag voor cultuurmakers, lokale initiatiefnemers en maatschappelijke partners die met sociaal-artistieke ideeën het verschil willen maken in hun eigen leefomgeving in Regio Noord- en Midden-Limburg.

Deelname is gratis. Aantal beperkt tot Max. 60 personen.

Inspirerende presentaties en workshops

Laat je inspireren door mooie cases en enthousiaste sprekers en ga samen aan de slag. We gaan in gesprek met Merlijn van Twaalfhoven over het belang van ‘de kunstenaars mindset’ en de missie van de recent landelijk geïnitieerde Sociaal-Creatieve Raad. Hoe kunnen cultuurmakers ook echt maatschappelijk impact maken? Daarnaast onderzoeken we in deelsessies wat sociaalartistiek Friesland en Limburg van elkaar kunnen leren. Met Merlijn gaan we in gesprek over de organisatie van burgerberaden rond Sustainable Development Goals (SDG’s). Met Rozemarijn Strubbe over het versterken van zelfregie met o.a. de  ‘mienskip’ methode (zie o.a. De Reis van LF2018 ). Met Mariese Schuurman over succesvol samenwerken met ‘de systeemwereld’ van welzijnswerk en onderwijs (zie o.a. Het Generatiehuis en Stoereloer) 

Samen aan de slag

Begin van de middag leggen we samen de basis voor de hackathon ‘Veerkrachtig Limburg’ rond een aantal urgente maatschappelijke thema’s in onze regio. Deze krijgt dan een vervolg tijdens deel 2 van deze symposium reeks op donderdagmiddag 8 juni. Met als motto ‘The Ship of Dreams’ zetten we dit avontuur dan voort met een bredere groep van denkers, doeners en beslissers uit het maatschappelijk domein en culturele veld van Noord en Midden Limburg. Samen bouwen we aan een ‘Community of Practice’ rond impact maken met verbeeldingskracht.

Organisatie

Dit tweeluik wordt georganiseerd door Platform Cultuurinslag in het kader van de Community of Practice Kunst in Transitie. Dit is een initiatief van cultuurpartner RICK en CAL-XL, en is mede mogelijk gemaakt met support van het Fonds Cultuurparticipatie, Cultuurregio Noord- en Midden Limburg, Huis voor de Kunsten en Burgerkracht Limburg, Wonen Limburg, ViaZuid en Co Cultuurontwikkelaars.

Bekijk het programma en meld je aan. 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus