Cursus

Theatertuin: experimenteren met toneel

De theatertuin is de plek waar jouw kleuter kan dansen, zingen, springen en zelfs kan vliegen! In een veilige omgeving kunnen kinderen van 4 t/m 7 jaar zich vrij uiten, spelen en alles ontdekken op het gebied van theater. Ook mime, clownerie en poppentheater komen aan bod. Door zelf lekker te doen, ervaren de kleuters (én hun ouders) wat ze leuk vinden en waar hun talenten liggen. Een goede oriëntatie en voorbereiding op toneellessen als ze iets ouder zijn!

Spelplezier en samenspel staan in deze praktijkgerichte cursus voorop. Met elkaar ontdekken de kleuters fantasiewerelden en beleven ze avonturen. Zo leren ze al op jonge leeftijd samenspelen en -werken. Er is veel ruimte voor eigen verbeelding en de creativiteit wordt geprikkeld.

theatertuin
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Met deze cursus ontdekken jonge kinderen welke talenten ze hebben en wat ze leuk vinden. Zo kunnen ze vanaf 8 jaar specifiek voor een richting kiezen: toneel of musical.
  • Onbewust bereiden de kinderen zich voor om zichzelf te presenteren. Het kind durft jezelf beter te laten zien en horen.
  • Binnen de groep staat individuele begeleiding centraal. De docent helpt jouw kleuter om zichzelf verder te ontwikkelen.
  • In ons toneellokaal maken we gebruik van allerlei faciliteiten: decor, kostuums, attributen.

Tips ter voorbereiding

  • Het kind heeft geen specifieke voorkennis of ervaring nodig.
  • De cursus is geschikt voor zowel kinderen die graag in het middelpunt van de belangstelling staan als ook voor de stille dagdromers.
  • Laat het kind kleding dragen waarin het zich gemakkelijk kan bewegen.
  • Bij specifieke leerdoelen, vragen of een gewenste aanpak kun je van tevoren een adviesgesprek aanvragen met de docent. Tijdens de lessen houdt de docent rekening met jouw persoonlijke behoeften.

Onze docent(en)

Jordy Bassant

Docent Jordy Bassant laat kinderen op een enthousiaste en ontspannen manier proeven aan heel veel aspecten van theater. “Toneel is ontzettend breed. Ik neem de kinderen graag mee op ontdekkingstocht, langs fysiek theater, tekst en improvisatie. Maar ook met specifieke vormen als bijvoorbeeld clownerie, maskerspel, schaduw- en locatietheater en theatersport maken de kinderen kennis.” Spelplezier staat bij Jordy voorop. “Kinderen moeten zich volledig vrij kunnen voelen zodat ze hun eigen fantasie gaan gebruiken. Ook wanneer ze voor een groep staan. Spelenderwijs help ik ze zich voor te bereiden op een presentatie voor publiek.”

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

theatertuin

Docent(en)
Jordy Bassant
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Dinsdag (15:30 - 16:30 uur)
Aantal
10 lessen Deze les is met name geschikt voor leerlingen van 4 t/m 7 jaar.
Doelgroep
4 t/m 6 jaar
Startdatum
3 oktober 2023
Lesduur
60 min.
Code
8203 23-24
Prijs
74,00 Je woont in Gemeente Weert
85,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert
93,00 Je woont in Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!