Omschrijving

De basis van tekenen

Tekenen; waar begin je? Met een fijne basis leer jij goed tekenen. Aan de hand van diverse technieken leer je beter kijken, lijnen meten en verhoudingen inschatten. Ook het gebruik van kleuren en het neerzetten van een sterke compositie komen aan bod. Je werkt met droge materialen zoals pastelkrijt, grafietpotloden en houtskool. Probeer de verschillende technieken en materialen uit en ontdek welke tekenaar er in jou schuilt.  

tekenen voor beginners
Wat kun je verwachten?
Tips ter voorbereiding
Onze docent(en)
Vraag?

Wat kun je verwachten?

  • Je gaat aan de slag met diverse thema’s. In het begin werken we met stillevens. Later gebruiken we foto’s. Hiermee ontwikkel je jouw basisvaardigheden. Daarna kun je ook eigen onderwerpen kiezen.
  • Binnen de groep staat jouw persoonlijke leerproces centraal. De docent helpt jou om jezelf individueel verder te ontwikkelen. Door in een les elkaars werken in de groep te bespreken, leer je van elkaar.
  • Het sociale aspect speelt een grote rol binnen de groep. Er heerst een positieve en ontspannen sfeer waarin er hard wordt gewerkt.

Tips ter voorbereiding

  • Houd rekening met kosten voor de aanschaf van materialen. Denk aan potloden, houtskool, kneedgum en papier. Bij RICK  kun je een materiaalkaart aanschaffen waarmee je tijdens de les materialen kunt kopen.

Onze docent(en)

Linty de Bruijn

‘Iedereen kan tekenen en schilderen.’ Docente Linty de Bruijn helpt haar cursisten vanuit deze positieve overtuiging in hun individuele leerproces. “Mijn lessen bestaan vooral uit veel oefening en het tekenen en schilderen van prachtige dingen. Natuurlijk bespreek ik ook wel eens voorbeelden, maar we zijn vooral lekker bezig. Binnen een groep heb ik veel aandacht voor een persoon. Ik wil het beste uit iedere cursist halen. Het is ontzettend mooi om een cursist te zien tekenen en schilderen – daar een verrassend resultaat mee krijgt -  en daar  veel voldoening uit haalt.” Linty is gespecialiseerd in model, portret en dieren tekenen en schilderen in aquarelverf en met andere diverse technieken zoals potlood en pastel.

Wil je nog wat vragen over deze cursus?

Cursus:

tekenen voor beginners

Docent(en)
Linty de Bruijn
Locatie
RICK, Wilhelminasingel 12 Weert
Lesdag
Woensdag (19:30 - 22:00 uur)
Aantal
24 lessen
Doelgroep
vanaf 18 jaar, vanaf 21 jaar, vanaf 55 jaar
Startdatum
Nader te bepalen
Lesduur
150 min.
Code
8302 21-22
Prijs
408,00 Je woont in Gemeente Weert
469,00 Je woont in Gemeente Cranendonck, Gemeente Nederweert
510,00 Je woont in Overige gemeenten
De prijs varieert vanwege gemeentelijke subsidies.
(Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!