Regionaal instituut Cultuur- en kunsteducatie
Omschrijving

De klarinet hoort bij de familie van de houten blaasinstrumenten. Aan de onderkant van het mondstuk zit een riet. Er is een hele klarinetfamilie, van klein (Esklarinet) tot groot (Contrabasklarinet). Als je begint is dat meestal op een Besklarinet. Van klassiek tot pop, jazz en wereldmuziek, je kunt het op dit instrument spelen. In een harmonie heeft dit instrument een belangrijke plaats.

Samenspelen of solo, het kan allemaal: RICK heeft verschillende groepjes in de regio Weert waar je straks muziek mee kunt maken. Een ervan is het Clarinet Choir Weert waarin een heleboel verschillende klarinetten spelen.

Huren of kopen? Bij een vereniging krijg je meestal een instrument in bruikleen. Als je geen lid bent van een vereniging, kun je om te beginnen het beste een instrument huren. Als je het leuk vindt, kun je er later eentje kopen. Overleg altijd eerst met je docent.

Oud genoeg? Je kunt het beste beginnen als je ongeveer 8 jaar bent, maar later kan ook.

Bekijk hier de prijzen.

 

 

Cursus:

klarinet

Docent(en)
Cyrina van der Bolt John van Peij
Locatie
Gemeente Nederweert en Weert
Lesdag
Maandag, Dinsdag, Zaterdag
Aantal
jaarcursus - start vanaf september 2019, instromen kan tussentijds.
Doelgroep
jeugd, jongeren, volwassenen
Startdatum
2 september 2019
Lesduur
15 min.
Code
KL
Prijs
330,00 Je woont in Cranendonck, Nederweert, Weert
610,00 Je woont in Asten, Heeze-Leende, Someren, Overige gemeenten
(De prijs kan variƫren vanwege gemeentelijke subsidies. Gezinnen met minimale financiƫle middelen kunnen in aanmerking komen voor extra subsidie.)

Ja, ik schrijf me in voor deze cursus!