Financiële ondersteuning

Het volgen van workshops of cursussen kan voor mensen met een lager inkomen heel kostbaar zijn. Naast het lesgeld zijn er vaak ook nog andere materialen nodig. Om deze personen financieel te ondersteunen zijn er een aantal regelingen mogelijk vanuit diverse fondsen en stichtingen. 

  • Stichting Leergeld | Heb je een laag inkomen en is jouw kind tussen de 4 jaar en 18 jaar dan kun je een aanvraag doen bij Stichting leergeld Weert, Nederweert en Cranendonck om bij te dragen aan de kosten voor een workshop of cursus. Doe een aanvraag.
  • Het Jeugdfonds Sport & Cultuur | Intermediairs zoals een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage aan het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor muziekles, dans, theater of een andere creatieve les. Doe een aanvraag. Voor gemeente Nederweert verloopt deze aanvraag via Stichting Leergeld. 
  • Volwassenfonds voor cultuur | Weinig inkomen en toch creatief bezig zijn? Dit kan met het Volwassenfonds Sport & Cultuur voor inwoners van gemeente Weert. Met dit fonds wordt de contributie of een lidmaatschap betaald en, als het budget het toelaat, ook materialen. Doe een aanvraag.
  • Meedoenbijdrage voor volwassenen en kinderen | Mensen met een laag inkomen en weinig of geen vermogen in gemeente Weert en Nederweert komen hiervoor in aanmerking. De vergoeding is een vast bedrag per huishouden en wordt in gemeente Weert verhoogd met een bedrag voor kinderen. Klik op de betreffende gemeente voor het doen van een aanvraag.

Hoe werkt het in de praktijk?

1. Het is belangrijk om eerst een aanvraag te doen bij het betreffende fonds (deze stap dient elk jaar opnieuw herhaald te worden).
2. Vermeld vervolgens, na goedkeuring van je aanvraag, bij je inschrijving bij RICK in het veld 'opmerkingen'dat je de factuur wilt betalen via een financiële regeling. Vink tijdens de inschrijving bij de betaalwijze 'Automatische incasso' uit en klik op 'Verder'. 
3. Stuur een kopie van de officiële goedkeuring van je aanvraag bij het fonds naar info@rickraakt.nl.
4. De factuur wordt dan betaald door het betreffende fonds. 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus