Ontwikkeling voor de allerkleinsten

Muziek op schoot: pure geluksmomentjes voor het hele gezin

Muziek brengt zóveel moois en is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van je kind. Daar kun je dus niet vroeg genoeg mee beginnen, dachten Harald en Annabelle uit Weert. Samen met dochter Jana (2) en zoon Pieter (8 maanden) nemen zij wekelijks deel aan Muziek op Schoot van RICK. Muziekonderwijs voor de allerkleinsten.  Of zoals de ouders het noemen: “pure geluksmomentjes voor het hele gezin”. 

Smile-09-11-2021484185.jpgStruisvogel Bibi - op schoot bij juffrouw Ank - heet iedereen welkom. ‘Goedemorgen tralala, goedemorgen allemaal. Ik ben Pipi en wie ben jij?’

Baby Pieter zit lekker knus bij papa en komt ogen en oren tekort. Sabbelend op zijn vuistjes deint hij mee op het ritme van de muziek. Naast hem in de kring zit mama met zijn zus Jana - twee ‘vingertjes oud’. Samen met andere mama’s en oma’s tikken ze met een stokje op de grond en zingen ze uit volle borst: ‘De herfst is daar, dag juffrouw regen, begint u maar.’

De zintuigen worden in een ochtend volop geprikkeld bij RICK. Er wordt gezongen, geklapt, gedanst, geluisterd, gelachen. En gespeeld: met woorden, klanken, ritme en gebaren. “Dat is het mooie aan Muziek op Schoot”, vertelt moeder Annabelle. “Deze lessen stimuleren je kind op zóveel terreinen. Spelenderwijs komen ze in aanraking met muziek, taal, spraak en gebaren en werken ze aan hun motoriek en hun sociaal- emotionele ontwikkeling. En het belangrijkste: het is hartstikke leuk. Niet alleen voor het kind, maar ook voor papa en mama. Je eigen kind zien genieten, dat is en blijft onbetaalbaar.”

Onvergetelijke herinneringen

De cursus van RICK, afgestemd op leeftijd en ontwikkelingsniveau, is al jaren een schot in de roos. Vader Harald zat vroeger als peuter al bij zijn moeder op schoot. “Daar heb ik thuis nog foto’s van. Toen we vorig jaar op zoek gingen naar een leuke activiteit voor onze dochter Jana was de keuze dan ook snel gemaakt.” Moeder Annabelle vult aan: “Nu we twee kinderen hebben, kunnen we met het hele gezin meedoen. Dat is zó leuk. Omdat het leven behoorlijk hectisch kan zijn, is het fijn om tijd voor elkaar te maken. Even samen genieten en onvergetelijke herinneringen maken voor later. Dát is Muziek op Schoot voor ons. ”

Familie-Vijghen-selectie.jpgTandenpoetslied

Ook thuis wordt er gezongen. Elke dag. “Of beter gezegd: de hele dag door”, lacht de geboren Valkenburgse. De liedjes bij RICK worden thuis herhaald. “We doen veel schootspelletjes. Ook dagelijkse activiteiten als eten en aankleden gaan bij kleine kinderen een stuk makkelijker met muziek. Dan zijn ze meer gefocust. Zo hebben wij thuis bijvoorbeeld ons eigen tandenpoetslied”, vertelt Annabelle die zelf uit een cultureel nest komt. “Als kind deed ik ballet en volgde ik zang- en vioollessen. Binnenkort begin ik met de cursus musical bij RICK. Zingen, dansen, acteren: ik heb er ongelooflijk veel zin in. Muziek maakt gevoelens los die ik met woorden niet kan omschrijven. Daarnaast is het heerlijk om muziek te maken. Je kunt er andere mensen mee raken.”

Na driekwartier neemt struisvogel Bibi afscheid. “Dag allemaal, wij gaan nu weer. Dag Pieter, dag Jana, dag papa en mama, tot de volgende keer.”

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus