Meesteradvies

Facts & figures

  • Feedback van ervaren en professionele kunstenaars
  • Advies bij vakinhoudelijke vragen
  • Online sparren

Ben jij een (amateur)kunstenaar en wil jij je artistiek verder ontwikkelen of even sparren met een andere specialist in een bepaald vakgebied? Onze kunstenaars met hun eigen specialisme geven je graag online deskundig advies, feedback en denken met je mee.

Welke vraag je ook hebt, de ervaren en professionele kunstenaars van RICK helpen je verder. Of het nu gaat om vakinhoudelijke vragen, beoordeling van jouw beeldende werk en verbetertips, het meedenken bij deelname aan wedstrijden, vaststelling van verkoopprijzen of de inrichting van tentoonstellingen. 

WAT KUN JE VERWACHTEN?
ONZE MEESTERS
Aanvraag online meesteradvies

WAT KUN JE VERWACHTEN?

  • Door het advies op maat zet jij de volgende stap in jouw ontwikkeling en til je jouw werk naar een hoger niveau.
  • Krijg online meesteradvies voor 35 euro incl. BTW. De factuur sturen wij per e-mail.
  • Upload jouw werk (als jpeg of pdf, max. 10 MB). Wij zorgen ervoor dat jouw werk bij de meest geschikte meesteradviseur terecht komt voor beoordeling. Heb je een voorkeur van een Online Meesteradviseur? Vermeld dit dan in het opmerkingen veld. Wij streven ernaar om de beoordeling binnen 5 werkdagen uit te voeren! Als wij je werk niet kunnen beoordelen ontvang je ook een bericht.

ONZE MEESTERS

Marcel van Hoef

2D: Hedendaags realisme, stedelijk landschap

In een zeer herkenbare, realistische stijl schildert Marcel van Hoef verstilde stedelijke landschappen en interieurs. De beleving van tijd en ruimte vormt het centrale thema van zijn werk. Zijn schilderijen worden veelvuldig getoond in galeries, musea en op belangrijke kunstbeurzen. Zijn werk is bekroond met twee prijzen en is opgenomen in talrijke privéverzamelingen en openbare collecties in binnen- en buitenland. Naast artistiek talent heeft Marcel veel ervaring in de organisatie en presentatie van kunstprojecten.

Meer informatie: www.marcelvanhoef.nl.

Bernard Visser

Materieschilder, geabstraheerd mensfiguur

Bernard schildert en maakt beelden. De rode lijn in zijn werk is de fascinatie voor oppervlakte en huid. Met dit materiewerk onderscheidt hij zich van veel andere kunstenaars. Een belangrijk thema binnen zijn werk is de afbeelding van de ‘mens’ door de tijd heen. Zijn werk is geëxposeerd in binnen en buitenland. Bernard heeft veel ervaring met het verzorgen van workshops waarin hij deelnemers begeleidt in hun scheppingsproces.

Meer informatie: www.bernardvisser.nl.       

Theo van Hal

Fotografieprojecten in opdracht 

Theo is al ruim 30 jaar actief als fotograaf in diverse vakgebieden maar vooral in de non-profit sector. Fotoreportages, portretten en sfeerimpressies maakt hij vooral in opdracht. Zijn vrije werk heeft vaak een surrealistische inslag. Soms zijn het korte projecten, soms is het ‘Gefundenes Fressen’, iets waar hij toevallig op zijn pad komt. Sinds 1996 is hij docent fotografie en geeft hij workshops en cursussen aan kinderen en volwassenen. 

Meer informatie: www.theovanhal.nl.

Johannie van Tuel

Figuratief, mensfiguur, live painting, modelschilderen

Johannie van Tuel kan het beste worden gekenmerkt als ‘mensenschilder’. Portret, figuur, naakt of groepsimpressies zijn haar onderwerpen. In een kleurrijke impressionistische stijl of in meer verstilde tonale werken zoekt zij naar meer dan de buitenkant van de mens. Haar favoriete materiaal is daarbij olieverf, maar ook werkt ze veel met acryl en af en toe aquarel.  Johannie heeft een zeer ruime ervaring in het lesgeven en beoordelen én in het stimuleren van ontwikkeling.

Meer informatie: www.johannievantuel.nl.

Paula Groote

Beeldhouwen, keramiek, potten, gietvormen

Na 15 jaar als microbiologisch analist te hebben gewerkt, heeft Paula haar passie gevolgd en zich omgeschoold tot keramist. Na de technische keramiekopleiding de Crabeth College in Gouda in 1995 en de Rietveld Academie in Amsterdam in 2000 afgerond te hebben, heeft zij in 2002 een keramiek atelier opgestart in Nederwetten. Sindsdien maakt ze haar eigen werk, zowel functioneel als abstract organische werken. Ze geeft haar passie door aan anderen, zowel aan kinderen als aan volwassenen met lessen, zowel in haar atelier als bij enkele kunstinstellingen.

Meer informatie: www.grooteversteegen.nl.

Yvonne Schroeten

Abstract expressionisme

De schilderijen van Yvonne Schroeten tonen weidsheid en vervreemding. Soms dreigend, soms stil maar altijd vraagstellend: naar wie we zijn, naar wat we zien. Zij maakt in haar werk gebruik van abstractie in combinatie met herkenbare elementen. Yvonne is opgeleid aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht waar zij in 1995 afstudeerde. Ze exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Ook Yvonne heeft een ruime ervaring in het lesgeven en begeleiden van mensen in hun artistieke ontwikkeling.

Meer informatie: www.yvonneschroeten.nl.

Eventuele opmerkingen over je aanvraag kun je hieronder vermelden:
De afbeelding (jpeg) of pdf mag niet groter zijn dan 10mb!
Voorwaarde: