Zangworkshops volgen tijdens RICK Jubileumfestival
Terug naar Nieuwsoverzicht

Zangworkshops volgen tijdens RICK Jubileumfestival

08-10-2018
Categorie: Muziek, RICK

Speciaal voor koorleden maar eigenlijk voor iedereen die van zingen houdt, organiseert RICK ter gelegenheid van het Jubileumfestival diverse workshops, die gehouden worden op zaterdagmiddag 27 oktober tussen 13.00 en 17.00 in de nieuwe locatie Wilhelminasingel 12. Tijdens deze workshops maak je kennis met manieren van zingen, waar je normaal gesproken niet direct mee in aanraking komt. Iedereen kan zich inschrijven voor 2 workshops en 1 reserve voor het geval de 1ste/2de keus  vol zijn. De kosten bedragen  €5,- voor 2 workshops. Deze kunnen contant voldaan worden voorafgaande aan de workshop(s).

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar: jubileumfestival@ricknet.nl, onder vermelding van: Zangworkshops, naam deelnemer, naam koor, telefoonnummer, 1e en 2 voorkeur soort workshop en reserve workshop

Workshops:

1.   Boventoon zingen:

Boventoonzingen is een zangtechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van resonantie. De stembanden produceren een geluid en door deze 'grondtoon' ontstaan -afhankelijk van de stand van de mondholte- de verschillende klinkers, de 'boventonen'. Door eenvoudige technieken kun je deze klinkers zodanig zingen dat ze als fluittonen gaan klinken. Het lijkt alsof je tweestemmig kan zingen. Een heel bijzondere ervaring.

De workshop wordt gegeven door: Harry Smit

2.   Close Harmony:

Close harmony is een meerstemmige zangstijl. De stijl kan worden omschreven als een manier van zingen waarbij de verschillende stemmen en tonen  dicht tegen elkaar liggen. Door deze manier van samen zingen ontstaan binnen de akkoorden die ontstaan, veel wrijving wat een kenmerkende klankkleur tot gevolg heeft. Het zingen van deze vorm van muziek is een uitdaging, omdat iedere stem binnen het ensemble even belangrijk is .Zingen in closeharmonystijl kan zowel a capella als met instrumentale begeleiding.

Deze workshop wordt gegeven door Shaunette Hildabrand 

3.   Afrikaanse zang en percussie: Zingen en Swingen

Kom swingend zingen op ritmes! Na opwarmend klappen en stampen, leren we de ritmes en melodieën aan. Dat gaat simpelweg door voorzang en herhalen. Ook als je nog nooit hebt gezongen, is de stem een heerlijk instrument.

Heb je wèl zang-ervaring, dan oefen je de partijen van de meerstemmige stukken, die we met elkaar laten swingen! Met een beetje geluk begeleid door live bespeelde trommels!

Niet toonvast? Geen probleem! Nog meer dan om zuiverheid, draait het bij Afrikaanse samenzang om enthousiasme, spontaniteit en energie. Afrikaanse zang gaat over pure levenslust! Doe mee en geniet van zielsbetoverende stukken waar de energie vanaf spat!

 De workshop wordt gegeven door: Rob de Keizer

4.   Beatboxen/Vocal Percussie:

Make the Music with your mouth’ oftewel leren beatboxen in onze beatbox workshop! Beatbox is een vorm van vocale percussie, maak simpelweg geluiden met je mond, dit zijn veelal drum en/of drumcomputer geluiden.
Je gaat dus met je mond je eigen ritmes creëren.Naast drumgeluiden kun je eigenlijk elk gewenst instrument/geluid nadoen, denk hierbij bijvoorbeeld aan ’scratchen’, robotgeluiden maar ook aan blaasinstrumenten, (bas)gitaren etc. Niets is onmogelijk! 

Deze manier van “zingen” wordt veel gebruikt in eigentijdse popmuziek voor koren. De beatboxer vormt dan de ritmische ondersteuning van het koor. De workshop zal

worden gegeven door een docent van 4xm.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus