Workshops voor peuters en (o)ma's & (o)pa's
Terug naar Nieuwsoverzicht

Workshops voor peuters en (o)ma's & (o)pa's

10-10-2018
Categorie: Beeldend, Muziek, RICK

Vanwege het Jubileumfestival van RICK zijn er op vrijdagochtend 26 oktober  4 verschillende workshops voor peuters (1 t/m 3 jaar) met hun opa’s en oma’s. Deze 4 workshops worden ieder 2 keer verzorgd: van 10 tot 10.45 uur en van 11 tot 11.45 uur. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor 1 of voor 2 workshops. De kosten per deelnemer zijn € 5,- per workshop. Ter plaatse te voldoen. (N.B. Een deelnemer is in dit geval 1 peuter met 1 of 2 volwassenen.) De workshops zijn:

Muziek op schoot

Baby’s en peuters kunnen erg genieten van muziek. Veel opa’s en oma’s vinden het leuk om samen met hun kind te zingen of naar liedjes te luisteren. Het zingen van liedjes met bijbehorende spelletjes is dan ook een van de activiteiten die tijdens muziek op schoot aan bod komen. Behalve het samen zingen van liedjes, wordt er gedanst, geluisterd naar geluiden en muziek, worden er spelletjes gespeeld met of zonder materialen en muziek gemaakt op diverse eenvoudige instrumenten.

Alle activiteiten zijn afgestemd op de kinderen, zij staan centraal. Samen muziek beleven is niet alleen heel gezellig, maar levert ook een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van het kind.

 

Tekenen / schilderen

Bij de workshop tekenen / schilderen staan de handen centraal: jonge, kleine handjes en grote, verweerde handen. Handen in beweging met materialen, muziekinstrumenten, sierlijk bij dans en vol van kleur aan de basis van bij het ontspringen van een heel nieuw RICK.

Knutselen

Tijdens de workshop knutselen wordt er gewerkt met papier, verf, elastiek en lijm. Zo ontstaat er een heus muziekinstrument!

Aanmelden via jubileumfestival@ricknet.nl ovv naam, naam kind, leeftijd en naam workshop(s)

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus