Vwo 6 volgt Job Smeets na
Terug naar Nieuwsoverzicht

Vwo 6 volgt Job Smeets na

10-10-2022
Categorie: In het onderwijs, RICK

Op 3 en 4 oktober volgden 113 leerlingen van het College (vwo 6) een compleet designprogramma bij RICK en Museum W. Na een theoretische inleiding in de wereld van design gingen de jongeren in diverse workshops aan de slag met beeldende kunst, geïnspireerd op het werk van kunstenaar Job Smeets. 

Voorgaande jaren gingen de klassen vwo 6 naar de Dutch Design Week in Eindhoven. Nu stond het design in de eigen stad centraal. Met de spotlight op een designer en kunstenaar uit Weert zelf: Job Smeets wel te verstaan. Zijn kleurrijke expositie ’Forever endeavour’ is de afgelopen maanden te bewonderen in Museum W. Een goede start voor de klassen om kennis te maken met beeldende kunst. 

Na de expositie volgden de leerlingen workshops. Een workshop beeldend 3D waarbij ze in de stijl van Job Smeets een antieke kast tot een nieuw kunstobject hebben vervaardigd. Compleet met goud gespoten bananen. Een workshop beeldend 2D waar ze op houten panelen een kleurrijke collage maakten met verf, afbeeldingen en speelgoedfiguren. Een fotografieworkshop waarbij ze met klei, attributen en kleurrijke achtergronden een stilleven creëerden en via de fototechniek stopmotion vervolgens tot leven wekten. Een workshop gericht op onderzoek, waarbij het kijken naar kunst en het verschil tussen autonome en toegepaste kunst centraal stond. 

De samenwerking tussen Museum W en RICK was van grote meerwaarde voor de leerlingen. Het waren geslaagde dagen waarbij zowel de leerlingen als docenten laaiend enthousiast waren. Dank aan Museum W voor de goede organisatie en fijne samenwerking.

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus