Van kunstenaar tot projectleider
Terug naar Nieuwsoverzicht

Van kunstenaar tot projectleider

23-05-2022
Categorie: RICK

Kunstenaars – die in loondienst of als ZZP’er werken – kunnen zich ontwikkelen als projectleider en – ontwikkelaar in het sociaal domein. Dit is mogelijk met Kunst in transitie (KiT), een scholingsprogramma dat ontwikkeld is door Call-XL en RICK. Een groot deel van deze scholing wordt gefinancierd door subsidie van het FCP en van Cultuurregio Noord Limburg.

Je ontwikkelt je als kunstenaar tot projectleider met een stevig programma. Gedurende één jaar neem je deel aan kennissessies, workshops en coaching door experts. Het programma bestaat concreet uit: 15 bijeenkomsten en 3 symposia. Deze bijeenkomsten worden ingevuld met diverse workshops ondernemen van het Huis voor Ondernemerschap en coaching onder leiding van ervaren kunstenaars en mensen uit het sociaal domein.

Community of Practice

In totaal worden er 15 kunstenaars opgeleid tot projectleider. Zij vormen samen een comunity of practice om kennis en ervaring te kunnen (blijven) delen, samen problemen op te lossen en elkaar te inspireren. De deelnemende kunstenaars komen na het traject op structurele basis bij elkaar.

Doe je mee?

Er is plek voor 10 ZZP’ers en 5 medewerkers van de centra voor de kunsten. Wil je meedoen? In juni kun je jouw idee voor een project pitchen dat je tijdens de scholing onder begeleiding verder kunt uitwerken. Deelname voor ZZP’ers is gratis. Voor deelnemers via de kunstencentra gaat via het kunstencentrum (hiervoor wordt een financiële bijdrage gevraagd). De 15 deelnemers krijgen € 2.400 als startkapitaal mee om hun project verder te ontwikkelen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan van Dongen, j.vandongen@rickraakt.nl. 

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus