Vacature projectleider sociaal domein
Terug naar Nieuwsoverzicht

Vacature projectleider sociaal domein

18-03-2024
Categorie: RICK

Als projectleider in het sociaal domein (0,5 FTE) heb je een belangrijke rol in het positioneren van RICK als dé cultuurpartner in de regio. Door middel van kunst zet je doelgroepen in hun kracht.

Je initieert en leidt projecten waarbij kunst en cultuur een unieke manier van werken bieden om doelstellingen in het sociaal domein te bereiken. Je helpt kinderen, jongeren en volwassenen om zichzelf, elkaar en de wereld beter te begrijpen. Via projecten op school en inspirerende activiteiten in de wijk deel je onze kennis en liefde voor kunst, ontwikkel je talenten en maak je belangrijke thema’s bespreekbaar.

Als projectleider in het sociaal domein heb je een voortrekkersrol. Je ziet kansen en neemt onze organisatie daarin mee. Om de juiste verbindingen te leggen, heb je goede contacten met gemeenten, (potentiële) partners in het sociaal domein, culturele instellingen en aanbieders en stakeholders in ons netwerk. Intern zorg je voor duidelijke en hanteerbare werkprocessen in samenwerking met de afdeling Amateurkunst, Onderwijs, Financiën, Marketing & Communicatie. Je stelt scherpe en realistische kaders en bewaakt deze. Bij collega’s stimuleer je een projectmatige manier van werken waarbij je aan gezamenlijke resultaten werkt. Zo help je RICK, als koploper met sociaal-artistieke projecten, om de rol in de maatschappij duurzaam te verankeren. Je rapporteert aan de directeur-bestuurder.

Wat bied jij als projectleider?

 • Je hebt ideeën over hoe we de inzet van kunst en cultuur als middel in het sociaal domein verder kunnen ontwikkelen.
 • Vanuit de visie en missie van RICK handel je strategisch en resultaatgericht en stelt doelgerichte projectplannen op, inclusief kaders rondom doelgroepen, doelstellingen, planning en budget.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het coördineren en leiden van projecten.
 • Met jouw kennis van en gevoel voor de juiste inhoud in combinatie met je zakelijke aanpak, weet je projecten optimaal neer te zetten en te realiseren.
 • Je bent een verbinder, hebt cijfermatig en analytisch inzicht en komt met goede argumenten en een onderbouwd plan om ideeën tot uitvoering te brengen.
 • Op een plezierige wijze weet je contacten te leggen met collega’s en stakeholders. Zij ervaren jou als toegankelijk, gedreven en efficiënt.
 • Initiatieven voor het bouwen en onderhouden van een sterk netwerk, samenwerking in de regio en verbinding met verschillende (nieuwe) doelgroepen, marktgebieden en sectoren.
 • Je hebt affiniteit met kunst en cultuureducatie en –participatie en gevoel en urgentie voor het sociaal en maatschappelijke werkveld.
 • HBO+ denk- en werkniveau en minimaal 3 jaar relevante werkervaring.

Wat biedt RICK jou als projectleider?

 • Mooie missie: in elke fase van het leven brengt RICK mensen met kunst en cultuur in beweging. Kunst amuseert, ontroert, verwondert, verdiept, daagt uit, geeft zelfvertrouwen en brengt mensen bij elkaar. RICK is de verbindende schakel. De cultuurpartner die raakt en het leven kleur geeft.
 • Bevlogen organisatie met 70 medewerkers in dienst en 140 zzp’ers in ons netwerk. Onze medewerkers hebben een enorme passie voor hun vak en zijn een tikkeltje eigenwijs.  
 • Werkgebied in gemeenten Weert, Nederweert, Cranendonck, Heeze-Leende, Someren, Eindhoven en daarbuiten.
 • Netwerk met vele samenwerkingspartners zoals onderwijsinstellingen, werkbedrijven, maatschappelijk werk, zorginstellingen, AZC’s en culturele instellingen.
 • Creatieve werkplek en –omgeving op de Wilhelminasingel in Weert.
 • Uitdaging om mee te bouwen aan een duurzame toekomst van RICK.
 • Arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO KE (functieschaal 10).

Bouw jij mee aan de toekomst van RICK?

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie! Stuur jouw motivatie en curriculum vitae t.a.v. Frank Rademakers, directeur-bestuurder bij RICK, naar solliciteren@rickraakt.nl. Dit kan t/m 7 april 2024. We plannen de eerste gesprekken in week 16 en de tweede gesprekken in week 17.

Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Frank Rademakers via T: 0495 53 39 54. Wil je RICK beter leren kennen? 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus