Vacature: docent dans
Terug naar Nieuwsoverzicht

Vacature: docent dans

16-05-2023
Categorie: Dans

Wil jij jouw passie, kennis en ervaring rondom dans graag overbrengen? Help jij onze dansleerlingen zichzelf te ontwikkelen en hun liefde voor beweging te laten groeien? RICK zoekt een inspirerende docent dans, voor een nader vast te stellen aantal uur per week (circa 0.5 - 0.6 fte).

RICK brengt kunst en cultuur naar het onderwijs en de samenleving. Professionele docenten en coaches verzorgen ruim 100 workshops en cursussen, afgestemd op ieders niveau, talent en ambitie. Muziek, dans, beeldend, fotografie, theater of taal; zelfs een mix is mogelijk. 

Daarnaast delen we onze kennis en liefde voor kunst via educatieve programma’s op school en inspirerende activiteiten in de wijk, ontwikkelen we talenten en maken we belangrijke thema’s bespreekbaar. 

Ons werkgebied ligt in de gemeenten Weert, Nederweert, Cranendonck en Heeze-Leende.

We zoeken een nieuwe danscollega

RICK groeit, de vraag naar dans neemt toe! Daarom zoeken we dansdocenten met een opleiding in klassiek ballet in de Vaganova techniek, mét affiniteit met het onderwijs en kwetsbare doelgroepen. 

Wat ga je doen? De danscursussen bij RICK zijn gebaseerd op een doorlopende leerlijn, van peuter- kleuterdans tot klassiek ballet en een spitzenkwartiertje en van de showgroep tot modernjazzdance en pilates. In het onderwijs verzorgt RICK projectmatig danslessen en multidisciplinaire workshops voor het basis- en voortgezet onderwijs. Voor kwetsbare doelgroepen heeft RICK een breed programma waarbij dans als middel wordt ingezet voor een betere kwaliteit van leven. Denk aan dagbesteding, projecten voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, een afstand tot de arbeidsmarkt of dementie.

Goed om te weten: de dansafdeling is een zelf organiserend team. Samen met je danscollega’s geef je vorm en inhoud aan de missie van RICK.

Wat bied jij als dansdocent van RICK?

  • Je hebt een professionele opleiding gevolgd (met een klassieke achtergrond.)
  • Je bent innovatief ingesteld en ziet kansen en mogelijkheden om dans in verschillende domeinen (zoals onderwijs en sociaal domein) in te zetten.
  • Je hebt affiniteit en ervaring met speciale doelgroepen en/of het onderwijs.
  • Je bent een teamplayer.
  • De klant staat voor jou centraal. Je denkt, handelt en communiceert met het oog op het belang en de behoefte van onze klant.

Wat biedt RICK jou?

  • Een bevlogen organisatie met 70 medewerkers die een enorme passie hebben voor hun vak.
  • Een nauwe samenwerking met je team, een creatieve werkplek en omgeving op de Wilhelminasingel 12 in Weert.
  • Een marktconform salaris volgens de CAO KE-OB, inclusief een persoonlijk ontwikkelingsbudget.
  • Kansen om je eigen ideeën, samen met je team, vorm te geven en jezelf verder te ontwikkelen.

Bouw jij mee aan de toekomst van RICK?

Wil jij onze dansafdeling versterken? We ontvangen graag jouw motivatie en cv vóór 4 juni 2023  via solliciteren@rickraakt.nl

Wil je meer informatie over de functie? Neem contact op met Jan van Dongen (manager Amateurkunst), T: 0495 53 39 54, E: j.vandongen@rickraakt.nl.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus