Update - veel gestelde vragen Coronavirus
Terug naar Nieuwsoverzicht

Update - veel gestelde vragen Coronavirus

01-04-2020
Categorie: RICK

Op 31 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen aangekondigd. Wat betekent dit voor jou en de activiteiten bij RICK? 

1. Algemeen

a. Welke maatregelen neemt RICK tegen het Coronavirus?
RICK volgt de maatregelen van de overheid en de RIVM. Daarom is RICK t/m de meivakantie gesloten. Dit geldt voor alle locaties. Vanaf maandag 11 mei zouden wij – bij het uitblijven van nieuwe maatregelen ná 28 april – weer open kunnen gaan. 

b. Is RICK bereikbaar?
De locaties van RICK zijn tot maandag 11 mei gesloten. RICK is tot die tijd op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 – 15.00 uur. Ook zijn we bereikbaar per e-mail via info@rickraakt.nl. Dit met uitzondering van de meivakantie (25 april t/m 10 mei).

c. Bieden jullie opvang voor kinderen aan?
Voor de veiligheid van onze eigen medewerkers en die van bezoekers is besloten dat er geen activiteiten bij RICK in huis worden aangeboden. Wel kunnen wij bij vragen vanuit het onderwijs over mogelijkheden voor activiteiten op locatie meedenken.  

2. Reguliere lessen

a. Ik heb nog spullen en materialen bij RICK liggen, kan ik deze ophalen? 

Dit kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 9.00 – 15.00 uur. Op de overige locaties gaat dit overleg met jouw docent.

b. Op welke manier verlopen de lessen en kan ik mijn lessen inhalen?

  • Alle individuele lessen gaan op dit moment op alternatieve (digitale) manieren door (m.u.v. de meivakantie).
  • Groepslessen. Een aantal lessen vinden op dit moment ook plaats op alternatieve (digitale) manieren. Dit ook met uitzondering van de meivakantie. Overige lessen – die op dit moment niet op een andere manier ingevuld kunnen worden – halen we waar mogelijk vanaf 11 mei in. Na de meivakantie is er nog voldoende tijd binnen dit schooljaar 2019-2020 om uitgevallen lessen in te plannen. Komen er nieuwe maatregelen na 28 april? Dan bekijken we de situatie opnieuw.

c. Ik ben niet bekend met digitale media. Welke opties zijn er voor mij om de lessen te volgen?
De docent overlegt met jou welke mogelijkheden er voor je zijn.

d. Kan ik zelfstandig bij RICK aan mijn werkstuk werken?
Nee, dit is helaas niet mogelijk tot tenminste 10 mei.

e. Gaan geplande excursies, exposities, voorstellingen of presentaties door?
Alle activiteiten en evenementen zijn voorlopig – sowieso tot 1 juni - uitgesteld. Houd onze agenda op onze website in de gaten voor meer informatie.

f. Hoe zit het met de automatische incasso van mijn lesgeld? 
Wij gaan er op dit moment van uit dat we alle lessen op een andere manier kunnen invullen of vanaf 11 mei nog kunnen inhalen. Om die reden loopt de maandelijkse incasso – voor cursisten die hebben gekozen voor betaling in meerdere termijnen - gewoon door. Mocht dit voor jou problemen opleveren, neem dan contact met ons op via info@rickraakt.nl. 

g. Gaan de muziekexamens door?
We zien dat de muzieklessen op dit moment digitaal goed verlopen en gewoon doorgaan. Daarom blijft het toch mogelijk om in juni praktijkexamen te doen voor degenen die hier klaar voor zijn. Overige examens worden in overleg met je docent doorgeschoven naar het najaar. De theorie-examens gaan gewoon door.

3. Projecten in het onderwijs en in de maatschappij

a. Welke gevolgen hebben de maatregelen op lopende projecten?
Lopende projecten liggen nu stil. Wanneer ons werk weer doorgang kan vinden in het onderwijs en in de maatschappij kijken we samen met scholen en betreffende instellingen of en hoe projecten opgepakt worden. Intussen treffen wij als RICK voorbereidingen om projecten na 11 mei zo snel mogelijk een vervolg te kunnen geven.  

4. Voor verenigingen

a. Er staan theorie- praktijkexamens gepland. Gaan deze gewoon door?
We zien dat de muzieklessen op dit moment digitaal goed verlopen en gewoon doorgaan. Daarom blijft het toch mogelijk om in juni praktijkexamen te doen voor degenen die hier klaar voor zijn. Overige examens worden in overleg met je docent doorgeschoven naar het najaar. De theorie-examens gaan gewoon door.

Houd de meest gestelde vragen op deze website in de gaten. Heb jij een andere vraag? Stel deze via info@rickraakt.nl.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus