Uniek ‘duo’ beiaardconcert Frank Steijns & Eric Kessels
Terug naar Nieuwsoverzicht

Uniek ‘duo’ beiaardconcert Frank Steijns & Eric Kessels

08-10-2018
Categorie: Muziek, RICK

Ter gelegenheid van het RICK Jubileumfestival vindt op zondag 29 oktober, van 13.00 – 14.00 uur een uniek beiaardconcert plaats door Frank Steijns, de stadsbeiaardier van Maastricht, Weert en Heerlen. Dit vindt plaats op het podium aan het Raphaëlpad in Weert, aan de achterzijde van het nieuwe pand van RICK, Wilhelinasingel 12. Frank Steijns bespeelt daar een mobiel carillon samen met RICK docent Eric Kessels op keyboard. Niet alleen de samenstelling van het optredende duo is bijzonder maar ook het repertoire! Zo spelen de beide musici eigen vertolkingen van stevige ‘classic’ rocknummers uit de jaren zeventig en tachtig, zoals ‘Smoke ont he water’ van Deep Purple, ‘Nothing Else Matters’ van Metallica en ‘The final Countdown van Europe. Kortom: ‘pumping beats and swinging bells’. De toegang is gratis!

Frank Steijns is componist en multi-instrumentalist. Zo speelt hij ook viool in het Johann Strauss Orkest van André Rieu. Steijns studeerde hoofdvakken viool, harmonieleer en contrapunt aan het Lemmensinstituut te Leuven. Zijn opleiding tot beiaardier volgde hij aan de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen (België). In oktober 1994 werd hij benoemd tot stadsbeiaardier van Weert. Op zaterdagen om 14.30 uur bespeelt hij de beiaard van de St. Martinuskerk in Weert.  In 2006 toerde Steijns met een zelfontworpen mobiel carillon met het Johann Strauss Orkest van André Rieu de hele wereld rond. Nadat dit mobiele carillon werd gestolen werd er een nieuw instrument aangeschaft waarmee hij opnieuw met het orkest van Rieu de wereld rond ging in 2015-2016. Met dit instrument zal hij ook optreden in Weert.

Hedendaagse muziek
Ondank de klassieke opleiding en ervaring is Frank Steijns is een echte voorvechter van hedendaagse muziek. Het is dan ook precies daarin waarin hij z’n muzikale partner voor dit optreden heeft gevonden in Eric Kessels, muziekdocent bij RICK op accordeon en keyboard, maar ook bandcoach en drijvende kracht achter Rockplein bij RICK met een brede muzikale kennis en smaak. Kijk voor een videofragment met een eerder optreden van beide mannen op https://youtu.be/-yqpUSbniHg

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus