Tweede editie IKC-orkest groot succes!
Terug naar Nieuwsoverzicht

Tweede editie IKC-orkest groot succes!

15-07-2021
Categorie: In het onderwijs, Muziek

Maar liefst 14 leerlingen van de groepen 3 t/m 6 van IKC De Kerneel, IKC De Bongerd en IKC Budschop traden woensdag 14 juli in zaal Willem Tell op tijdens de afsluiting van de tweede editie van het IKC-orkest. Met het project worden kinderen naschools in 6 lessen klaargestoomd worden voor hun allereerste uitvoering in een orkest.

Tijdens de eerste les konden de leerlingen drie verschillende instrumenten uitproberen: trompet, saxonet en slagwerk. Daarna kozen ze met welk instrument ze verder wilden in het orkest. Vervolgens zijn de leerlingen onder begeleiding van RICK-docenten Ad Triepels, Mia Claessen en Cyrina van der Bolt klaargestoomd voor het echte werk. De laatste lessen stonden in het teken van spelen in een echt orkest. De docenten hielpen de kinderen om al het geleerde van de voorgaande lessen ten uitvoer te brengen, maar dan nu in samenspel. Centraal stond hierbij vooral: samen muziek maken is leuk!

Tijdens de uitvoering werd het nummer van de Kindermuziekweek ‘Muziek kan altijd’ ten gehore gebracht. Voor de deelnemers was de uitvoering extra bijzonder omdat deze plaatsvond in de repetitiezaal van Harmonie St. Joseph.

 

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Platform Cultuur Nederweert. In dit samenwerkingsverband zijn o.a. Harmonie St. Joseph, Samen Sterk(er) Nederweert, Gemeente Nederweert en RICK vertegenwoordigd.

Bij het project werd gebruik gemaakt van de schoolinstrumenten die alle scholen van Nederweert in 2019 gekregen hebben van het Jo Bergmans Fonds.

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus