THEMA ‘CULTUUR MET RICK’ WEEK 2 IS BEKEND!!
Terug naar Nieuwsoverzicht

THEMA ‘CULTUUR MET RICK’ WEEK 2 IS BEKEND!!

15-12-2015

In februari 2016 is het weer zover! De tweede activiteitenweek voor de leerlingen van HET KWADRANT Weert. Zeker 520 leerlingen van VMBO en HET PRAKTIJKONDERWIJS komen deze week naar RICK voor CREATIEVE en KUNSTZINNIGE workshops. Iedere projectweek wordt er een nieuw thema gekozen, zo ook dit keer.

Voor projectweek 1 is er voor het eerst thematisch gewerkt met een muzikale videoclip als uitgangspunt. Het concept om kunst- en cultuurworkshops te verbinden aan een clip sloeg zeer goed aan bij de leerlingen. De videoclip werd in de vrije tijd nog opgezocht op youtube en in de klas besproken met de docent. Voor de projectweek in februari is er gekozen voor de videoclip van “STROMAE” met het nummer “CARMEN”. Het achterliggende thema is SOCIAL MEDIA.

In videoclip waarschuwt STROMAE voor de verslaving die men vandaag te dag heeft met social media. Zoals er wordt gezegd: “Het begint met een onschuldige selfie die je deelt met de wereld en eindigt in een verslaving”. Waar we in projectweek 1 te maken hadden met een nummer uit 1996, zo is dit nummer helemaal van nu! RICK heeft er zin in!

Wilt u ook een project op uw school over social media? Neem dan contact op met Romy Peskens van onze afdeling Onderwijs, telefon 0495 533954 of mail: r.peskens@ricknet.nl

 

 

 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus