Tentoonstelling Vaandels & Weert
Terug naar Nieuwsoverzicht

Tentoonstelling Vaandels & Weert

19-03-2024
Categorie: RICK

In de gratis tentoonstelling Vaandels & Weert zijn recent gemaakte Weerter vaandels te zien, aangevuld met historische exemplaren uit de collectie van Museum W. De bonte verzameling vaandels wordt van 23 maart tot en met 6 april tentoongesteld in de Paterskerk van Weert. Ter afsluiting van de tentoonstelling wordt op zondagmiddag 7 april een vaandeloptocht georganiseerd door het centrum van Weert.

Op uitnodiging van Museums W - en mede onder begeleiding van RICK met de Vaandelateliers - hebben verenigingen, clubs, vriendengroepen en andere gezelschappen een nieuw verenigingsvaandel gemaakt. In de tentoonstelling ervan worden verleden en heden met elkaar verbonden. De historische vaandels geven een indruk van de rijke geschiedenis van de stad. Vakbonden, fanfares en katholieke verenigingen lieten zeer fraaie en veelal kostbare vaandels maken. De nieuwe vaandels laten het hedendaagse verenigingsleven zien. Er wordt een veelkleurige verzameling vaandels van uiteenlopende deelnemers getoond: een zangkoor, carnavalsverenigingen, een operavereniging, schoolklassen en er is zelfs een ambtenarenvaandel te bewonderen.

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de rijke vaandeltraditie is de tentoonstelling gratis toegankelijk. De Paterskerk is gevestigd op de Biest 43 en geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 16:00 uur. Op eerste paasdag is de tentoonstelling gesloten.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus