Symposium: impact maken met een culturele inslag
Terug naar Nieuwsoverzicht

Symposium: impact maken met een culturele inslag

20-04-2023
Categorie: In de maatschappij

Hoe bouwen we samen aan een inclusieve samenleving? Op donderdag 8 juni om 13.00 uur steekt ‘The ship of dreams’ van wal met een veelzijdig programma over de kracht van verbeelding in het vormgeven van maatschappelijke transities. Ben je een denker, doener en/of beslisser in de culturele of maatschappelijke sector? Kom dan aan boord!

Wat gaan we doen?

  • Ervaar zelf de kracht van verbeelding bij het ‘kraken’ van taaie maatschappelijke vraagstukken. Wat is de belofte van sociaal-artistieke praktijken?
  • Maak kennis met recente sociaal-artistieke praktijken in Noord- en Midden-Limburg. Laat je inspireren door de cultuurmakers en maatschappelijke partners van Cultuurinslag, Het Kapitaal en ViaZuid.
  • Hackathon Veerkrachtig Limburg: samen aan de slag met ‘reframing’ van actuele vraagstukken rond landbouw, migratie en wonen. De meest baanbrekende pitches winnen een prijs.

Voor wie?

Inspirerende DIY-dag voor beslissers, ambtenaren, professionals, ondernemers en betrokken burgers die actief zijn in het maatschappelijke domein en culturele veld in regio Noord- en Midden-Limburg (gezondheid, welzijn, onderwijs, economie en leefbaarheid).

Door wie?

‘The Ship of Dreams’ is een initiatief van Cultuurinslag en wordt mogelijk gemaakt door RICK, CAL-XL, Co de Cultuurontwikkelaar, Via-Zuid, Huis voor de Kunsten, Burgerkracht Limburg, Cultuurregio Noord- en Midden-Limburg en het Fonds Cultuurparticipatie.

Locatie, tijd en aanmelden

Het symposium is op donderdag 8 juni van 13.00-17.00 uur. Inloop vanaf 12 uur, aansluitend een borrel. Op- en afstappen op de Maashopper aan de Lage Loswal, Maaskade Venlo. Deelname kost € 35 voor medewerkers in dienst en € 15 voor ZZP’ers. Projectdeelnemers gratis. Je bijdrage vormt mede de inleg van de prijzenpot van de Hackathon.

Schrijf je in! 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus