Succesvolle theatervoorstelling ZorgSamen voor vrijwilligers en mantelzorgers
Terug naar Nieuwsoverzicht

Succesvolle theatervoorstelling ZorgSamen voor vrijwilligers en mantelzorgers

13-03-2023
Categorie: In de maatschappij, RICK

Op zaterdag 11 maart vond er in het Munttheater twee keer een zeer afwisselende theatervoorstelling plaats voor mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg.

Zo’n zestig jonge talenten uit de regio, waaronder veel (oud)cursisten van het RICK, vermaakten en ontroerden het in grote getale aanwezige publiek met een zeer gevarieerd programma vol muziek, zang, dans en een aantal illusionistische trucs.  Richard de Hoop praatte een en ander vlot en vol humor aan elkaar. Bertien Nijnens, coördinator van het Toon Hermanshuis, was de initiatiefneemster van dit bijzondere evenement, dat geregisseerd werd door haar zoon Teun Stienen.

P3111978.jpgHet publiek genoot zichtbaar, mede doordat het programma niet alleen vertier bood, maar hen tevens een hart onder de riem stak. De voorstelling had als thema “Samen” en dit werd op allerlei manieren vertolkt. Zo opende Unity Dance met een krachtige dans op Survivor van Destiny’s Child, waarbij het refrein (I’m a survivor, I’m not gon’ give up) de kracht van de vrijwilligers en mantelzorgers benadrukte. Diezelfde kracht straalde ook het dubbele koor Cantarella/SevenFifteen uit, met onder andere het prachtig uitgevoerde This is me. Het duet van Teun Stienen en Renee Klaver, We staan samen sterk (van Herman Finkers en Brigitte Kaandorp), was dan weer een prachtige knipoog naar het thema. Klassieke stukken, onder andere uitgevoerd door het dwarsfluitensemble Mei Li en door het trio FluKlaPia (fluit - Janneke Verspagen, klarinet - Michiel Horikx en piano - Teun Stienen) werden afgewisseld door illusies van Martijn Tullemans en zijn assistente, dans, meer duetten en prachtige vertolkingen door de solisten Rens Teunissen, Janneke van Reenen, Silke van Niel en Renee Klaver. De solisten werden begeleid door het gelegenheidscombo: Juul Hoeben op drums, Dennis Custers op gitaar, Tom Bormans op basgitaar en afwisselend Teun Stienen en Tessa Klaver op piano.

P3111621.jpg“Samen” kwam ook tot uiting in het feit, dat het publiek werd uitgenodigd om mee te zingen, iets waar enthousiast gehoor aan werd gegeven. Eerst nog wat aarzelend, bij Ramses Shaffy’s Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder, maar aan het einde van de voorstelling werd er volop meegezongen en -geklapt bij de zeer toepasselijke liedjes You’ve Got a Friend en Lean On Me. De lange staande ovaties na afloop en de enthousiaste gesprekken tijdens de pauze en aan het einde van beide voorstellingen maakten overduidelijk dat het een zeer geslaagde dag was geweest! Bertiens wens dat de bezoekers na afloop naar huis zouden gaan met het gevoel: “Wauw, dit was mooi! Hier maak ik deel van uit, samen moeten we het doen!” is dan ook zeker bewaarheid geworden. Hopelijk gaat haar andere wens, dat meer mensen zich als vrijwilliger aan gaan melden bij de diverse zorg- en welzijnsorganisaties, ook in vervulling! In ieder geval heeft de voorstelling ZorgSamen duidelijk gemaakt dat de gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck samen een zorgzame en talentvolle regio vormen, waar heel veel mensen en organisaties klaarstaan om geheel belangeloos iets bijzonders neer te zetten. Hier zal nog lang over nagepraat en van nagenoten worden.

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus