Speelplaatsconcerten bij basisschool De Tweesprong
Terug naar Nieuwsoverzicht

Speelplaatsconcerten bij basisschool De Tweesprong

05-07-2021
Categorie: In het onderwijs, Muziek

Op vrijdag 2 juli konden kinderen van de groepen 1 t/m 4 van basisschool De Tweesprong in Nederweert-Eind genieten van twee fantastische ’speelplaatsconcerten’. Deze werden verzorgd door de jeugdige muzikanten van harmonie Pro Musica in samenwerking met RICK om kinderen kennis te laten maken met diverse muziekinstrumenten.

Beide concerten werden afgetrapt met het lied ‘Circle of Life’ uit The Lion King. Daarna maakten de leerlingen kennis met trompet, euphonium, saxofoon, klarinet, fluit, fagot, blokfluit en slagwerk. Diverse leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 werkten hieraan mee.

De leerkrachten hadden het concert in de klas voorbereid met achtergrondinformatie van de instrumenten. Waar zijn ze van gemaakt, klinken ze hoog of laag, hard of zacht, waar zitten ze in het orkest, enz. Als afsluiting speelden alle muzikanten ‘Als het avond is’ van Suzan & Freek.

Met dank aan alle deelnemende muzikanten! Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door het Platform Cultuur Nederweert. Wil je meer informatie over het bespelen van een muziekinstrument? Kijk dan op www.harmoniepromusica.nl of zoek naar het bespelen van een instrument bij RICK

Bekijk de fotoreportage van Nederweert24. 

Wat raakt jou?

Ik ben benieuwd waarvan jouw hart sneller gaat kloppen!

 

Vind je cursus